ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επαναστατική πρόταση του Αντσελότι: Διακοπή στα ματς αν βρίζουν οι οπαδοί!

Napoli coach Carlo Ancelotti arrives for a Champions League group C soccer match between Napoli and Paris-Saint-Germain, at Naples' San Paolo stadium, Italy, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Napoli coach Carlo Ancelotti arrives for a Champions League group C soccer match between Napoli and Paris-Saint-Germain, at Naples' San Paolo stadium, Italy, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν αντέχει άλλο τα "γαλλικά" στα ιταλικά γήπεδα και πρότεινε να διακόπτονται παιχνίδια όταν θα ακούγονται βρισιές από την εξέδρα.

Το πρόσφατο επεισόδιο του Ζοζέ Μουρίνιο με τους οπαδούς της Γουβέντους (τον έβριζαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και τους απάντησε αμέσως μετά την επικράτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τορίνο, δείχνοντας το αυτί του) όχι μόνο προκάλεσε ντόρο αλλά έκανε αρκετούς προπονητές να προβληματιστούν με την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ιταλικά γήπεδα.

Εκείνος πάντως που εκνεύριστηκε περισσότερο απ'όλους από το... ντους βρισιών που δέχτηκε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα ήταν ο Κάρλο Αντσελότι, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε να προτείνει να διακόπτονται οι αγώνες όταν θα υπάρχουν τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές από την εξέδρα.

"Στην Ιταλία, σε επίπεδο κουλτούρας είμαστε πίσω. Έχουμε ακόμα στο μυαλό μας ότι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι μία μάχη. Αντίθετα όμως είναι μία εκδήλωση και δεν έχει θέση στα γήπεδα η κακή διαπαιδαγώση"', δήλωσε αρχικά ο "Καρλέτο" στο πλαίσιο συνεδρίου προπονητών που έγινε στο Κοβερτσάνο, για να συμπληρώσει με νόημα:

Napoli coach Carlo Ancelotti gives a press conference, at the Parc des Princes stadium in Paris, Tuesday, Oct. 23, 2018. PSG will play against Napoli in a Champions League group C Champions League soccer match on Wednesday. (AP Photo/Thibault Camus)
Napoli coach Carlo Ancelotti gives a press conference, at the Parc des Princes stadium in Paris, Tuesday, Oct. 23, 2018. PSG will play against Napoli in a Champions League group C Champions League soccer match on Wednesday. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

"Τώρα έχουμε ένα πλεονέκτημα και αυτό είναι πως μπορούν να διακόπτονται τα παιχνίδια. Σταμάτησε παιχνίδι ελέω βροχής (σ.σ. αναφέρθηκε στο Τζένοα-Νάπολι στο οποιό υπήρχε προσωρινή διακοπή για 13 λεπτά) και μπορούν να διακοπούν επίσης παιχνίδια αν προσβάλλουν κάποιον με βρισιές από την εξέδρα.

Μπορεί να συμβεί και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο. Είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να γίνεις θύμα προσβολής στην Αγγλία, ενώ στην Γαλλία δεν υπάρχει το πάθος που υπάρχει στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Ο κόσμος δεν είναι τόσο δεμένος και παθιασμένος. Στην Ισπανδία υπάρχει ισχυρή αντιπαλότητα μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν υπάρχει η κακή διαπαιδαγώγηση που υπάρχει στα ιταλικά στάδια".

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini, AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ