ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουβέντους - Σαμπντόρια 2-1: Με Κριστιάνο και VAR στο 90+2' οι "μπιανκονέρι"!

Juventus forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League group H soccer match between Juventus and Manchester United at the Allianz stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League group H soccer match between Juventus and Manchester United at the Allianz stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο πρώτος σκόρερ της Serie A, Κριστιάνο Ρονάλντο, σκόραρε δύο φορές κι οδήγησε τη Γιουβέντους σε αγχωτική εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Σαμπντόρια. Ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Σαπονάρα στο 90+2', τρεις χρήσεις VAR στο ματς.

Υποδέχθηκε τη Σαμπντόρια στο Τορίνο και ήθελε να κλείσει ιδανικά το τρέχον έτος (2018). Τα κατάφερε, έστω και με άγχος. Στη εντός έδρας νίκη (2-1) επί της ομάδας της Γένοβας οδήγησε τη Γιουβέντους ο σταρ της, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σκόραρε και τα δύο γκολ της "Γηραιάς Κυρίας", έφθασε τα 14 στην παρθενική του σεζόν στη Serie A και είναι μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος με 14 γκολ (άφησε στα 13 τον Κριστόφ Πιάτεκ της Τζένοα).

Οι "μπιιανκονέρι" άνοιξαν το σκορ μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Ο Κριστιάνο υποδέχθηκε την μπάλα στ' αριστερά, την κατέβασε και μ' εξαιρετικό πλασέ με το δεξί νίκησε τον Αουντέρο κι άνοιξε το σκορ.

Στο 32' ο Καπράρι επιχείρησε να πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Εμρέ Τζαν σε κοντινή απόσταση, ο Πάολο Βάλερι επανεξέτασε τη φάση με VAR κι έδειξε πέναλτι. Ο φορ των "μπλουτσερκιάτι" και τρίτος σκόρερ της Serie A, Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε.

Στο 62ο λεπτό, ήταν η σειρά να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της Γιουβέντους. Και πάλι για χέρι - αυτή τη φορά στον Φεράρι - και πάλι με την επανεξέταση της φάσης με VAR. Ο Κριστιάνο ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε κι έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σαπονάρα έκανε το 2-2 και οι θεατές στο Τορίνο σίγησαν. Ο Βαλέρι χρησιμοποίησε και πάλι την τεχνολογία και το ακύρωσε. Έδειξε οφσάιντ, καθώς ο φορ της Σαμπντόρια τροφοδοτήθηκε από συμπαίκτη του (Ντεφρέλ).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:Περίν, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Εμρέ Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί (82' Ντόουγκλας Κόστα), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (69' Μπερναρντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ:Αουντέρο, Σάλα, Φεράρι, Κόλεϊ, Μούρου, Πρατ, Έκνταλ (82' Γιάνκτο), Λινέτι, Ραμίρες (72' Σαπονάρα), Κουαλιαρέλα, Καπράρι (67' Ντεφρέλ).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

1. Γιουβέντους 53

2. Νάπολι 41

3. Ίντερ 36

4. Λάτσιο 31

5. Σαμπντόρια 29

6. Μίλαν 28

7. Ρόμα 27

8. Τορίνο 26

9. Αταλάντα 25

10. Φιορεντίνα 25

11. Σασουόλο 25

12. Πάρμα 25

13. Κάλιαρι 20

14. Τζένοα 19

15. ΣΠΑΛ 17

16. Έμπολι 16

17. Ουντινέζε 15

18. Μπολόνια 13

19. Φροζινόνε 10

20. Κιέβο 5

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

14 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

13 γκολ

Κριστόφ Πιάτεκ (Τζένοα)

12 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Σαμπντόρια)

10 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ