SERIE A

Γιουβέντους - Μίλαν 1-0: Ο Ντιμπάλα πήρε τη θεση του Ρονάλντο και έκρινε το ντέρμπι

Juventus' Paulo Dybala celebrates after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Paulo Dybala celebrates after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μίλαν στάθηκε εξαιρετικά στο Τορίνο απέναντι στην Γιουβέντους, με την βέκια σινιόρα να παίρνει όμως τη νίκη με 1-0 χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Ντιμπάλα και να ανεβαίνει στην κορυφή της Serie A.

Όσοι περίμεναν πως η Γιουβέντους θα είχε ευκολο έργο κόντρα στην Μίλαν ελέω της διαφοράς των 16 πόντων που χώριζε τις δύο ομάδες, διαψεύστηκαν το βράδυ της Κυριακής, με το ματς για την 12η αγωνιστική της Serie A να δικαιολογεί απόλυτα τον όρο ντέρμπι.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας των οκτώ τελευταίων ετών δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα σε μία ψυχωμένη αλλά και άριστη στην τακτική προσέγγιση του αγώνα Μίλαν και χρειάστηκε στο 77' μία εξαιρετική ατομική έμπνευση του Πάουλο Ντιμπάλα ( μπήκε στο 55' στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο) για να λύσει το γόρδιο δεσμό για τους Τορινέζους και να τους φέρει ξανά στην κορυφή και στο +1 από την δεύτερη Ίντερ.

Από την πλευρά της, η Μίλαν δεν κατάφερε να έχει βαθμολογικό όφελος από το ντέρμπι παρά την καλή της εμφάνιση, έφυγε για ένατη φορά ηττημένη από το "Allianz Stadium" στις ισάριθμες επισκέψεις της εκεί ενώ βλέπει τώρα τη διαφορά της από τους μπιανκονέρι να είναι στους 19 πόντους έχοντας 7 ήττες στα πρώτα 12 ματς.

Η Γιουβέντους ήταν η ομάδα που καιγόταν για το τρίποντο για να βρεθεί ξανά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως η Μίλαν εκείνη που απείλησε περισσότερο στο πρώτο 45λεπτο που ήταν και το καλύτερο για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι στη φετινή Serie A.

Απόδειξη το γεγονός πως σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Σάρι είχε να επιδείξει μόνο δύο αξιόλογα σουτ με τους Ιγκουαΐν (14') και Μπερναρντέσκι (30') ενώ στον αντίποδα η Μίλαν είχε τρεις πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει πρώτη το σκορ.

Στο 17' η γυριστή κεφαλιά του Πιάτεκ από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ, στο 25' ο ίδιος παίκτης υποχρεώσε με κεφαλιά τον Στσέσνι να απογειωθεί στη συμβολή των δοκών και να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ ενώ στο 43' ο κίπερ της Γιουβέντους απέκρουσε στη δεξιά γωνία του το δυνατό σουτ του Τεό Ερναντέζ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο και το ίδιο ακριβώς μοτίβο στήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη μόνη διαφορά να είναι πως ο ρυθμός έγινε ακόμα πιο γρήγορος και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες περισσότερες.

Η Γιουβέντους κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή απειλώντας με τα σουτ των Ματουιντί, Μπερναρντέσκι και Ιγκουαΐν, ενώ και η Μίλαν έδειχνε πως δεν είχε διάθεση να μείνει πίσω και να παίζει παθητικά, δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ με τους Τσαλχάνογλου κυρίως (χάρη στα εξαιρετικά του σουτ) αλλά και Πιάτεκ.

Juventus' Paulo Dybala, right, celebrates with teammates after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Paulo Dybala, right, celebrates with teammates after scoring the opening goal during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Στο 77' όμως είχε έρθει η ώρα της δικαίωσης τόσο για τον Μαουρίτσιο Σάρι που εμπιστεύτηκε τον Ντιμπάλα και τον έβαλε στο 55' ως πρώτη αλλαγή στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο (αποχώρησε τσαντισμένος για τα αποδυτήρια χωρίς να χαιρετήσει τον προπονητή και έφυγε από το γήπεδο πριν το τέλος του αγώνα) όσο και για τον Αργεντινό που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα ο Pulga πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και αφού απέφυγε με εκπληκτική κοφτή ντρίμπλα τον Ρομανιόλι βγήκε απέναντι στον Ντοναρούμα και τον νίκησε με διαγώνιο δεξί σουτ για το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης είχε στις καθυστερήσεις μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όμως αυτή τη φορά ο Ντοναρούμα τον σταμάτησε με εντυπωσιακή απόκρουση, για να μείνει έτσι το 1-0 μέχρι το φινάλε και να στείλει την Γιουβέντους στην κορυφή, με +1 από την Ίντερ στο άτυπο μπρα ντε φερ των δύο ομάδω από την αρχή της σεζόν για την κατάκτηση του σκουντέτο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

Σασουόλο - Μπολόνια 3-1 (34' 75' Καπούτο, 68' Μπογκά / 70' Ορσολίνι)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Μπρέσια - Τορίνο 0-4 (17' πεν. 26' πεν. Μπελότι, 75', 81' Μπερενγκέρ)

Ίντερ - Βερόνα 2-1 (65' Βεσίνο, 83' Μπαρέλα / 19' Βέρε)

Νάπολι - Τζένοα 0-0

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

Κάλιαρι - Φιορεντίνα 5-2 (17' Ρογκ, 26' Πιζακάνε, 34' Σιμεόνε, 54' Πέδρο, 65' Ναϊνγκολάν / 75' 87' Βλάχοβιτς)

Λάτσιο - Λέτσε 4-2 (30' 80' Κορέα, 62' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 78' πεν. Ιμόμπιλε / 40' Λαπαντούλα, 85' Λα Μαντία)

Σαμπντόρια - Αταλάντα 0-0

Ουντινέζε - ΣΠΑΛ 0-0

Πάρμα - Ρόμα 2-0 (68' Σπροκάτι, 90+2' Κορνέλιους)

Γιουβέντους - Μίλαν 1-0 (77' Ντιμπάλα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ