SERIE A

Γιουβέντους - Έμπολι 1-0: Πήρε φόρα και δεν σταματάει ο Κεν

Γιουβέντους - Έμπολι 1-0: Πήρε φόρα και δεν σταματάει ο Κεν

Η ακάθεκτη πορεία της Γιουβέντους προς το όγδοο σερί σκουντέτο συνεχίζεται, με τον Μόιζε Κεν να υπογράφει τη νίκη της με 1-0 επί της Έμπολι που την εκτόξευσε στο +18 από τη 2η Νάπολι.

Τι και αν δεν είχε μαζί της τον Κριστιανο Ρονάλντο (τραυματίας, κανει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον πρώτο προημιτελικό Champions League κόντρα στον Άγιαξ στις 10 Απριλίου) και τον Πάουλο Ντιμπάλα (χτύπησε στην προθέρμανση στον δεξιό μηρό και οι άνθρωποι της Γιουβέντους αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων).

Η Γιουβέντους διαθέτει το "know how" αυτή τη δεκαετία για να "καθαρίζει" ματς που είναι το μεγάλο φαβορί και αυτό ακριβώς έπραξε απέναντι στην Έμπολι για την 29η αγωνιστική της Serie A, με τη λύτρωση για τους Τορινέζους να έρχεται από το νέο παιδί-θαύμα του calcio: τον Μόιζε Κεν.

Ο 19χρονος επιθετικός, που προερχόταν από δύο γκολ στα ισάριθμα παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Ιταλία στα προκριματικά του Euro 2020 απέναντι σε Φινλανδία και Λίχτενσταϊν, μπήκε στο ματς αντί του Ματουιντί στο 69' και άκουσε το κοινό της "Γιούβε" να τον αποθεώνει μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά (2' 40'' για την ακρίβεια).

Αυτό έγινε στο 72ο λεπτό του αγώνα, με τον Κιελίνι να κάνει το γέμισμα πίσω από τη σέντρα, τον Μάντζουκιτς να δίνει κεφαλιά-πάσα στον Κέαν και τον 19χρονο να στέλνει τη μπάλα με συρτό πλασέ στη δεξιά γωνία της εστίας του Ντραγκόβσκι για να γράψει το τελικό 1-0.

Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του στο φετινό Καμπιονάτο με τη φανέλα της Γιουβέντους, με τον Κεν να γίνεται μάλιστα σε ηλικία 19 ετών και 31 ημερών ο νεότερος παίκτης που φτάνει τα 8 γκολ στη Serie A μετά τον Μάριο Μπαλοτέλι που έφτασε στο αντίστοιχο νούμερο οντας 18 ετών και 242 ημερών.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κανσέλο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο (61' Σπινατσόλα), Μπεντανκούρ, Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί (69' Κεν), Μάντζουκιτς, Μπερναρντέσκι (84' Κάσερες)

ΕΜΠΟΛΙ: Ντραγκόβσκι, Βέσελι, Μαϊέτα (80' Πασκουάλ), Ντελ'Όρκο, Ντι Λορέντσο, Κρούνιτς (80' Άκουα), Μπενάκερ, Τραορέ, Πάγιατς (79' Ουτσάν), Φαρίας, Καπούτο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Κιέβο - Κάλιαρι 0-3 (16' Πισακάνε, 33', Ζοάο Πέδρο, 43' Ιονίτα)

Σάββατο 30 Μαρτίου

Ουντινέζε - Τζένοα 2-0 (4' Οκάκα, 61' Μαντραγκόρα)

Γιουβέντους - Εμπολι 1-0 (72' Κεν)

Σαμπντόρια - Μίλαν (21:30)

Κυριακή 31 Μαρτίου

Πάρμα - Αταλάντα (13.30)

Ρόμα - Νάπολι (16.00)

Φροζινόνε - Σπαλ

Φιορεντίνα - Τορίνο

Μπολόνια - Σασουόλο (19.00)

Ίντερ - Λάτσιο (21.30)

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ