SERIE A

Γιουβέντους-Αταλάντα 2-2: "Τσίμπησε" βαθμό από την άσπρη βούλα η "Γιούβε"

Juventus' Cristiano Ronaldo controls the ball during the Serie A soccer match between Juventus and Atalanta at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Saturday, July 11, 2020. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP)
Juventus' Cristiano Ronaldo controls the ball during the Serie A soccer match between Juventus and Atalanta at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Saturday, July 11, 2020. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP) AP

Η Γιουβέντους βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο ματς με την Αταλάντα αλλά με δύο εκτελέσεις πέναλτι του Ρονάλντο ισοφάρισε και τις δύο φορές στο τελικό 2-2 στο Τορίνο που έφερε τη "Γιούβε" στο +8 από τη Λάτσιο.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Αταλάντα με την ομάδα του Τορίνο να βρίσκεται δύο φορές πίσω στο σκορ και να ισοφαρίζει με δύο εκτελέσεις πέναλτι του Ρονάλντο, η δεύτερη στο 90' και να γλιτώνει την ήττα την τελευταία στιγμή. Η Γιουβέντους με αυτή την ισοπαλία και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Λάτσιο ανέβασε τη διαφορά στο +8 και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος προηγήθηκαν στο σκορ στο 16'. Έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρο οι Σαπάτα και Γκόμες άλλαξαν τη μπάλα με τον πρώτο με σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή να ανοίγει το σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και το πρώτο 45λεπτο έληξε με την Αταλάντα μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε και στο 55' ο διαιτητής έδειξε το πρώτο πέναλτι σε χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Πορτογάλος είχε την ευκαρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 77' έδιωξε ο Γκολίνι.

Η Αταλάντα που στάθηκε πολύ καλά στο Τορίνο μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 80' με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή του Μαλινόβσκι που είχε περάσει σαν αλλαγή. Οι γηπεδούχοι όμως έψαξαν την ισοφάριση και στο 90' ο Ιγκουαίν σε μια προσπάθεια να δώσει πάσα προς τα έξω είδε τη μπάλα να σταματάει στο χέρι του Μουριέλ.

Ο διαιτητής έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα. Ο Ρονάλντο εκτέλεσε και πάλι στην ίδια γωνία και με το 28ο φετινό του τέρμα έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι (81' Ρουγκάνι), Ντε Λιχτ, Ντανίλο (57' Άλεξ Σάντρο), Μπεντανκούρ, Ματουιντί (81' Ράμσει), Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (57' Ντούγκλας Κόστα), Ντιμπάλα (69' Ιγκουαίν), Ρονάλντο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο (75' Καλτάρα), Τζιμσίτι, Ντε Ρόον, Φρόιλερ (75' Ταμέζ), Χάτεμπουρ, Καστάν, Ίλιτσιτς (58' Πάσαλιτς), Γκόμες (67' Μαλινόβσκι), Σαπάτα (67' Μουριέλ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 11 Ιουλίου

Λάτσιο - Σασουόλο 1-2 (33' Λουίς Αλμπέρτο / 52' Ρασπαντόρι, 90+1' Καπούτο)

Μπρέσια - Ρόμα 0-3 (48' Φάτσιο, 62' Κάλινιτς, 74' Τζανιόλο)

Γιουβέντους - Αταλάντα (55'-90' Ρονάλντο/16' Σαπάτα, 80' Μαλινόβσκι)

Κυριακή 12 Ιουλίου

Τζένοα - ΣΠΑΛ (18:15)

Κάλιαρι - Λέτσε (20:30)

Φιορεντίνα - Βερόνα

Πάρμα - Μπολόνια

Ουντινέζε - Σαμπντόρια

Νάπολι - Μίλαν (22:45)

Δευτέρα 13 Ιουλίου

Ίντερ - Τορίνο (22:45)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Serie A: Στην Πάρμα το πρώτο κρούσμα κορονοϊού μετά την επανεκκίνηση
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ