SERIE A

Διπλό Νάπολι μέσα στο "Ολίμπικο" με Καρνέζη και Αντσελότι

Διπλό Νάπολι μέσα στο "Ολίμπικο" με Καρνέζη και Αντσελότι
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με τον Ορέστη Καρνέζη στο τέρμα και τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο, η Νάπολι νίκησε με 2-1 τη Λάτσιο μέσα στο "Ολίμπικο", στην πρεμιέρα της Serie A.

Με τον καλύτερο τρόπο γύρισε σελίδα η Νάπολι. Η μετά Μαουρίτσιο Σάρι εποχή άρχισε με νίκη 2-1 μέσα στο "Ολίμπικο" επί της Λάτσιο, με τον Ορέστη Καρνέζη βασικό. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με φάσεις και στις δύο εστίες και τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι να έχει εξ επαφής δοκάρι στις καθυστερήσεις, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα.

Η Λάτσιο προηγήθηκε με ένα καταπληκτικό γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 25', στο οποίο "άδειασε" τρεις αμυντικούς με μία ντρίμπλα με τακουνάκι και πλάσαρε τον Έλληνα τερματοφύλακα από κοντά. Οι "παρτενοπέι", όμως, χωρίς αλλαγές σε διάταξη από τον Κάρλο Αντσελότι σε σχέση με πέρυσι, αλλά με τους Πολωνούς Αρκάντιους Μίλικ και Πιοτρ Ζιελίνσκι στο βασικό σχήμα, έφτασαν στην ισοφάριση με τον πρώτο στις καθυστερήσεις (κι ενώ νωρίτερα ακυρώθηκε γκολ της Νάπολι με VAR για επιθετικό φάουλ).

Στο 2ο μέρος, η Νάπολι κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, ήταν πιο απειλητική από τους γηπεδούχους και με πλασέ του Λορέντζο Ινσίνιε εντός περιοχής πήρε το προβάδισμα. Η Λάτσιο δεν κατάφερε να αντιδράσει και από τη στιγμή που δεν σκόραρε με τον Ατσέρμπι, έφτασε τα τέσσερα σερί παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως νίκη από πέρυσι.

ΛΑΤΣΙΟ (3-5-2): Στρακόσα, Φελίπε (46' Μπάστος), Ατσέρμπι, Ράντου, Μάρουσιτς, Παρόλο (88' Κατάλντι), Μπάντελ (68' Κορέα), Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Κάσερες, Ιμόμπιλε, Αλμπέρτο

ΝΑΠΟΛΙ (4-3-3): Καρνέζης, Ίσαϊ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Ρούι, Αλάν, Χάμσικ (70' Ντιαβαρά), Ζιελίνσκι (85' Ρογκ), Καγεχόν, Μίλικ, Ινσίνιε (76' Μέρτενς)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Κιέβο - Γιουβέντους 2-3 (38' Στεπίνσκι, 56' πέν. Τζιακερίνι / 3' Κεντίρα, 75' αυτ. Μπάνι, 90+3' Μπερναρντέσκι)

Λάτσιο - Νάπολι 1-2 (25' Ιμόμπιλε / 45+2' Μίλικ, 59' Ινσίνιε)

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

19:00 Τορίνο - Ρόμα

21:30 Σασουόλο - Ίντερ

21:30 Μπολόνια - ΣΠΑΛ

21:30 Έμπολι - Κάλιαρι

21:30 Πάρμα - Ουντινέζε

Μίλαν - Τζένοα αναβλήθηκε

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα αναβλήθηκε

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

21:30 Αταλάντα - Φροζινόνε

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ