SERIE A

Αταλάντα - Μίλαν 1-3: Σούπερ ανατροπή με ηγέτη τον Πιάτεκ

AC Milan's Krzysztof Piatek, second from left, celebrates with his teammates after scoring his side's second goal during an Italian Cup quarter-final soccer match between AC Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Tuesday, Jan. 29, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Krzysztof Piatek, second from left, celebrates with his teammates after scoring his side's second goal during an Italian Cup quarter-final soccer match between AC Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Tuesday, Jan. 29, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με τον Κρίστοφ Πιάτεκ να πετυχαίνει δύο γκολ και να φτάνει τα 17 στο πρωτάθλημα, η Μίλαν επιβλήθηκε 3-1 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο και εδραιώθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Έναν μήνα αήττητη έκλεισε η Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία της αποτυχία ήταν το 0-1 από την Γιουβέντους στον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ) και το γιόρτασε με εμφατικό τρόπο στο Μπέργκαμο για την 24η αγωνιστική.

Οι "ροσονέρι" βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Φρόιλερ έβαλε μπροστά στο σκορ την Αταλάντα στο 33' με δυνατό συρτό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, όμως πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα πρόλαβαν να φέρουν το ματς στα ίσα.

"Υπεύθυνος" για αυτό ήταν ο "συνήθης ύποπτος" από τότε που πήρε μεταγραφή στους Μιλανέζους από την Τζένοα, Κρίστοφ Πιάτεκ, με τον Πολωνό στράικερ να εκτελεί τον Μπερίσα με εκπληκτικό γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Ροντρίγκες από τα αριστερά και να κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ανατροπή σκηνικού υπέρ της ομάδας του Τζενάρο Γκατούζο χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά. Στο 55' ο Τσαλχάνογλου έκανε το 2-1 με ασύλληπτη δεξιά βολίδα εκτός περιοχής ενώ στο 61' ο Πιάτεκ πήρε... παραμάζωμα όλη την άμυνα των γηπεδούχων και με τρομερή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 φτάνοντας παράλληλα τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα.

Πλέον, η Μίλαν μετράει έξι σερί ματς χωρίς ήττα στη Serie A (3 νίκες - 3 ισοπαλίες), με τη νίκη της επί της Αταλάντα να την εδραιώνει στην 4η θέση με 42 βαθμούς και στο +4 από τις Ρόμα, Λάτσιο και Αταλάντα που κυνηγούν και αυτές την τελευταία προνομιούχα θέση που οδηγεί στο νέο Champions League.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μπερίσα, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι, Χάτεμποερ (65' Γκόσενς), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Καστάν, Παπού Γκόμες (59' Κουλουσέβσκι), Ίλιτσιτς, Σαπάτα (78' Μπάροου)

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μουσάκι, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Πακετά (87' Λασάλτ), Σούσο (77' Καστιγέχο), Πιάτεκ (68' Κουτρόνε), Τσαλχάνογλου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου

Γιουβέντους - Φροζινόνε 3-0 (6' Ντιμπάλα, 17' Μπονούτσι, 63' Ρονάλντο)

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Κάλιαρι - Πάρμα 2-1 (66' 85' Παβολέτι / 40' Κούκα)

Αταλάντα - Μίλαν 1-3 (33' Φρόιλερ / 45+1' 61' Πιάτεκ, 55' Τσαλχάνογλου)

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Ουντινέζε - Κιέβο 16:00

Τζένοα - Λάτσιο 16:00

Έμπολι - Σασουόλο 16:00

Ίντερ - Σαμπντόρια 19:00

Νάπολι - Τορίνο 21:30

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

Ρόμα - Μπολόνια 21:30

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ