SERIE A

Αταλάντα: Δεν είναι σίγουρος ο Γκασπερίνι παρά τον άθλο του Champions League

Atalanta coach Gian Piero Gasperini gives instructions during the Italian Cup soccer final match between Lazio and Atalanta, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 15, 2019. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Atalanta coach Gian Piero Gasperini gives instructions during the Italian Cup soccer final match between Lazio and Atalanta, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 15, 2019. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

O Tζαν Πιέρο Γκασπερίνι έβγαλε την Αταλάντα στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της όμως παραδέχτηκε πως δεν είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της και τη νέα σεζόν.

Αυτό που όλοι είχαν χαρακτηρίσει ως θαύμα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Γκασπερίνι το έκανε πραγματικότητα, αφού όχι μόνο έστειλε την Αταλάντα στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο, αφού τερμάτισε στην 3η θέση, πάνω ακόμα και από την Ίντερ!

Ο ίδιος πάντως, αν και ευτυχισμένος με τον άθλο των "μπεργκαμάσκι" (έφτασαν και ως τον τελικό του Coppa Italia όπου έχασαν το τρόπαιο από την Λάτσιο), ξεκαθάρισε πως δεν είναι σίγουρη η παραμονή του στην "Dea" καθώς θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

"Ετοιμάστε τα διαβατήριά σας, επειδή θα πάμε σε μία διαφορετική πλευρά της Ευρώπης, στα ελίτ γήπεδα", δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο έμπειρος τεχνικός, για να συνεχίσει: "Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για το σύλλογο, για το Μπέργκαμο, αφού είναι φανταστικό να αγωνίζεσαι στο Champions League.

Μην ευχαριστείτε εμένα αλλά τους παίκτες. Κάνουμε προπονήσεις από τις 4 Ιουλίου, δώσαμε το πρώτο ματς στα προκριματικά του Europa League στις 26 Ιουλίου. Δεν σταματήσαμε ποτέ, παρά μόνο μία εβδομάδα την περίοδο των Χριστουγέννων".

Όσον αφορά δε για το μέλλον του, δήλωσε: "Απόψε γιορτάζουμε, από Δευτέρα θα μιλήσουμε για το μέλλον μου. Έχω συγκεκριμένες ιδέες για το ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενος όταν τις εφαρμόζω μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας. Κάνουμε τα πάντα μαζί.

Το γεγονός είναι πως η Αταλάντα τερμάτισε τρίτη. Εάν πάμε στο Champions League, χρειάζεται να έχουμε μία ομάδα που θα είναι εξοπλισμένη και δεν θα ντροπιάσουμε τους εαυτούς μας ή το ιταλικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να πάμε εκεί με μία θλιβερή μεταγραφική στρατηγική και έπειτα να μου πει ο κόσμος πως αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ η Αταλάντα.

Εάν η γνώμη μου περνάει και μπορώ να παίρνω αποφάσεις, τότε είμαι ευτυχισμένος. Στις 15 ημέρες που δούλεψα στην Ίντερ πριν από μερικά χρόνια, πήρα μέρος σε ένα ματς Champions League ως προπονητής. Είναι υπέροχο για την Αταλάντα που θα βρεθεί εκεί αλλά το σημαντικότερο για μένα ώστε να παραμείνω είναι να μπορώ να δουλέψω βλέποντας τις ιδέες μου να υλοποιούνται".

Σημειώνεται πως ένα από τα σενάρια που έχουν ακουστεί για τον Γκασπερίνι είναι να πάρει μεταγραφή στην Ρόμα που ψάχνει προπονητή μετά την αποχώρηση Ρανιέρι (είχε υπογράψει ως το τέλος της σεζόν), με τους Ρωμαίους να μην έχουν πάντως το δέλεαρ του Champions League αφού τερμάτισαν στην 6η θέση και θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην Ευρώπη μέσω του Europa League.

Photo Credits: AP Photo/Alessandra Tarantino

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ