SERIE A

3/4/1999: Η πρώτη κόκκινη σε παίκτη πάνω σε φορείο!

3/4/1999: Η πρώτη κόκκινη σε παίκτη πάνω σε φορείο!

Πριν 19 χρόνια (3/4/1999), στο Πιατσέντζα - Ουντινέζε 4-3 ο Τζόναθαν Μπακίνι αποβλήθηκε από τον διαιτητή την ώρα που μεταφερόταν εκτός αγώνα με το φορείο. Διαβάστε τι συνέβη. (VIDEO)

Πρόκειται -αν μη τι άλλο- για μια από τις πιο περίεργες αποβολές που έχουν υπάρξει στο ποδόσφαιρο. Όχι, δεν πάρθηκε λάθος απόφαση από τον διαιτητή, όμως σε κάθε περίπτωση ήταν κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά σε αγώνα και είναι σίγουρα αξιοσημείωτο.

Ήταν 3 Απριλίου του 1999, όταν στον εκπληκτικό αγώνα της Πιατσέντζα με την Ουντινέζε για την 27η αγωνιστική που έληξε 4-3 για τους γηπεδούχους, με ανατροπή από το 1-3, ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, Τζόναθαν Μπακίνι, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 78ο λεπτό και ενώ το σκορ είχε ήδη ανατραπεί.

Τι συνέβη ακριβώς; Σε μια φάση ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και ο διαιτητής Ρομπέρτο Μπέτιν, έδωσε με καθυστέρηση την εντολή για την είσοδο του γιατρού στον αγωνιστικό χώρο. Πιθανότατα να μην είχε αντιληφθεί το χτύπημα ή την σοβαρότητά του. Έφτανε όμως η καθυστέρηση για να γίνει έξαλλος ο άσος των φιλοξενούμενων.

Κατά την μεταφορά του εκτός αγωνιστικού χώρου, προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, ο Μπακίνι άρχισε να βρίζει τον διαιτητή για την καθυστέρηση αυτή και ο ρέφερι, χωρίς πολλή σκέψη, του έδειξε την πρώτη κόκκινη κάρτα που δίνεται σε παίκτη πάνω σε φορείο. Ο Μπέτιν κατάλαβε ότι ο παίκτης τον εξύβρισε και τον έστειλε για ντουζ στα αποδυτήρια.

Για την ιστορία μάλιστα, ο Μπακίνι είχε σκοράρει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 9ο λεπτό, κάνοντας το 0-2, ενώ η Πιατσέντζα έκανε τρομερή αλλαγή δεδομένων στο ματς, αφού κατάφερε να το γυρίσει με τους Σιμόνε Ιντσάγκι, Πιέτρο Βιέρκοβουντ και Πάολο Κρισταλίνι. Η αποβολή ήταν η "ταφόπλακα" της Ουντινέζε τουλάχιστον για τον βαθμό της ισοπαλίας.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ