ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ζιγές: "Δεν φεύγω ως πρωταθλητής, δεν υπάρχει τρόπαιο"

Ζιγές: "Δεν φεύγω ως πρωταθλητής, δεν υπάρχει τρόπαιο"

Η σεζόν στην Ολλανδία τελείωσε και ο Χακίμ Ζιγές αποχαιρέτησε τον Άγιαξ - έχει ανακοινωθεί από την Τσέλσι - με το παράπονο της μη ανακήρυξης πρωταθλητή στην Eredivisie.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, έβαλε επί της ουσίας τέλος στη φετινή σεζόν για τη χώρα του, καθώς όπως ξεκαθάρισε, δεν θα γίνει κανένας αγώνας με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Eredivisie, η οποία είχε διακοπεί μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής, δεν ανέδειξε πρωταθλητή. Άγιαξ και Άλκμααρ βρίσκονται στην 1η θέση με 56 βαθμούς, με τον Αίαντα να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Τρίτη είναι η Φέγενορντ με 50 βαθμούς.

Ο 27χρονος Μαροκινός εξτρέμ, Χακίμ Ζιγές αποχαιρέτησε τον Αίαντα - έχει ανακοινωθεί ήδη από την Τσέλσι - με το παράπονο της μη ανακήρυξης πρωταθλητή στην Eredivisie.

"Κανείς δεν περίμενε να τελειώσει έτσι. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατάσταση. Όλοι είχαμε την ελπίδα να τελειώσει η σεζόν αλλιώς.

Δεν αισθάνομαι πρωταθλητής, δεν υπάρχει τρόπαιο. Είναι δύσκολο τώρα, αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε. Είναι μια δύσκολη κατάσταση.

Εάν δεν είναι δυνατό ν' αποχαιρετήσω τον κόσμο τώρα, ίσως το κάνω την επόμενη σεζόν. Θα τον αποχαιρετήσω, ωστόσο, σίγουρα", υποστήριξε ο Ζιγές που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Άμστερνταμ για τέσσερα χρόνια.

Η απόφαση να μην ανακηρυχθεί πρωταθλητής, να μην υπάρξει προβιβασμός - υποβιβασμός, αλλά και να δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια με βάση τη βαθμολογία πριν τη διακοπή, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Ολλανδία.

Η απόφαση να διακοπεί οριστικά το φετινό πρωτάθλημα στην Ολλανδία προκάλεσε ζημία 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον διευθυντή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε.

Photo credits: AP Images

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ