ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ολλανδία: Αναβλήθηκε η αγωνιστική για χάρη του Άγιαξ

Ajax players celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno)
Ajax players celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Η ολλανδική ομοσπονδία ανέβαλε την αγωνιστική που επρόκειτο να διεξαχθεί το Πάσχα των ορθοδόξων (28/4) για να πάει ο Άγιαξ ξεκούραστος στον πρώτο ημιτελικό με την Τότεναμ (30/4).

Μετά την επική πρόκριση επί της Γιουβέντους στο Τορίνο, ο Άγιαξ προετοιμάζεται για τα ματς με την Τότεναμ στα ημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Άμστερνταμ, η οποία ήδη απέκτησε δύο 19χρονους για την επόμενη σεζόν, επρόκειτο να παίξει κόντρα στην Ντε Γκράαφτσαπ την επόμενη Κυριακή (28/4).

Η ποδοσφαιρική ολλανδική ομοσπονδία (KNVB), ωστόσο, αποφάσισε να διευκολύνει τους παίκτες του Αίαντα. Ανέβαλε όλη την αγωνιστική, για να πάει η ομάδα της πρωτεύουσας ξεκούραστη στο Λονδίνο για το πρώτο ματς με τους σπερς (30/4, 22:00). Έτσι τελευταίο ματς πριν τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης θα είναι την Τρίτη (23/4, 21:45) κόντρα στη Φιτέσε.

Ο διευθυντής επαγγελματικού ποδοσφαίρου της λίγκας, Έρικ Γκίντε, υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατό το ματς του Άγιαξ να πάει νωρίτερα (26 ή 27 Απρίλη), λόγω του εορτασμού του King's Day, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του Άμστερνταμ.

Έτσι η αγωνιστική θα μετατεθεί για τις 15 Μαΐου. Άγιαξ και Αϊντχόφεν μονομαχούν για τον τίτλο. Μετά από 30 ματς έχουν συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς, ωστόσο ο Αίαντας υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ