ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κορονοϊός: Διχασμένη η Ολλανδία για τη συνέχιση ή μη της σεζόν

Ajax players with Hakim Ziyech, front, react to their elimination from the Champions League after losing the group H soccer match between Ajax and Valencia at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Dec. 10, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax players with Hakim Ziyech, front, react to their elimination from the Champions League after losing the group H soccer match between Ajax and Valencia at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Dec. 10, 2019. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Στα δύο έχουν χωριστεί οι ολλανδικές ομάδες, με αφορμή τη συνέχιση ή μη τη σεζόν, με τους Άγιαξ, Άλκμααρ και Αϊντχόφεν να έχουν εκφραστεί υπέρ της διακοπής, ενώ αντίθετα ομάδες όπως η Φέγενοορντ και η Βίλεμ επιθυμούν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Διχασμένες παρουσιάζονται οι ολλανδικές ομάδες όσον αφορά στη συνέχιση ή μη της σεζόν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της " Telegraaf", υπάρχουν αρκετές φωνές εντός της Λίγκας που τάσσονται υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος, καθώς υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί κάτω απ' αυτές τις συνθήκες εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοικούντες τον Άγιαξ, την Άλκμααρ και την Αϊντχόφεν έχουν ξεκαθαρίσει πως είναι υπέρ της διακοπής, με τον Τεχνικό Διευθυντή του "Αίαντα", Μαρκ Όφερμαρς να δηλώνει χαρακτηριστικά πως "η Eredivisie έχει πεθάνει". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τεχνικός Διευθυντής της Άλκμααρ, Ρομπέρτο Έενχοορν που τονίζει ότι "υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την εξέλιξη του κορονοϊού. Οι αγώνες έχουν ελάχιστη σημασία".

Μία δήλωση που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού η Άλκμααρ θα είναι ουσιαστικά η χαμένη από μία τέτοια εξέλιξη, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Άγιαξ, αλλά υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Από την πλευρά του, ο Τεχνικός Διευθυντής της PSV, Τόον Γκέρμπραντς υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παίξουμε τους υπόλοιπους αγώνες".

Αντίθετα, κατά της διακοπής είναι ομάδες όπως η Φέγενοορντ και η Βίλεμ, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους, αφού η ομάδα του Ρότερνταμ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντικ Άντβοκαατ βρίσκεται στο -6 από την κορυφή. Οι ομάδες που κινούνται στο μέσο της βαθμολογίας δεν έχουν εκφράσει κάποια ιδιαίτερη επιθυμία, ενώ υπέρ της μη συνέχισης τάσσονται και οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, υπό την υποσημείωση πως δεν θα υποβιβαστούν, αλλά θα υπάρξει αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στην Ομοσπονδία και τη Λίγκα, ακολουθούν πιστά τη γραμμή της UEFA και περιμένουν ενημέρωση για τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος. Το δεδομένο είναι πως δεν πρόκειται να γίνει αντίστοιχη κίνηση με εκείνη του Βελγίου και να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή συμμετοχή των ομάδων για τη νέα σεζόν.

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ