ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αναλαμβάνει την Ολλανδία ο Κούμαν

Αναλαμβάνει την Ολλανδία ο Κούμαν
PETER BYRNE/PA VIA AP

Ο Ρόναλντ Κούμαν θα αναλάβει την εθνική Ολλανδίας την επόμενη εβδομάδα, μετά από τον αποκλεισμό των "οράνιε" στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Το δύσκολο έργο της ανασύνταξης της εθνικής Ολλανδίας αναλαμβάνει ο Ρόναλντ Κούμαν. Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf", ο έμπειρος προπονητής θα αποτελέσει τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, μετά από το "στραπάτσο" του αποκλεισμού από τα προκριματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο 54χρονος τεχνικός είχε απολυθεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Έβερτον, μετά από την ήττα 2-5 από την Άρσεναλ, αφήνοντας τα "ζαχαρωτά" στη ζώνη του υποβιβασμού, παρότι το καλοκαίρι του 2017 δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα σε μία μεταγραφική σεζόν.

Ο Ντικ Άντφοκαατ παραιτήθηκε στο τέλος του 2017, μετά από τον αποκλεισμό των "οράνιε" από τα γήπεδα της Ρωσίας και έκτοτε η ομοσπονδία βρισκόταν σε αναζήτηση διάδοχης κατάστασης.

Ο 78 φορές διεθνής επιστρέφει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του αλλά για πρώτη φορά στην άκρη του, αφού το 1997-1998 ήταν βοηθός του Γκους Χίντινκ, μαζί με τους Γιόχαν Νέεσκενς και Φρανκ Ράικαρντ.

Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά του ως προπονητής και το 1998 συνέχισε ως βοηθός του Λουίς φαν Χάαλ στην Μπαρτσελόνα. Από το 2000 αναλαμβάνει δουλειές ως πρώτος προπονητής, αρχίζοντας από τη Φιτέσε και συνεχίζοντας στον Άγιαξ για τέσσερις σεζόν, σε Μπενφίκα, Αϊντχόφεν και Βαλένθια για μία, σε Άλκμααρ για μερικούς μήνες, ενώ ακολούθησε μία τριετία στη Φέγενοορντ. Το 2014 ανέλαβε τη Σαουθάμπτον και από το καλοκαίρι του 2016 ήταν στην Έβερτον.

Συνολικά έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας, ένα Κύπελλο Ολλανδίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας, δύο Johan Cruijff Shield και ένα Supertaça Cândido de Oliveira.

Photo credits: Peter Byrne/PA via AP

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ