ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άγιαξ: Δεν... ξεπουλάει τον Φαν ντε Μπεκ

Ajax's Donny van de Beek celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Ajax at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 30, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ajax's Donny van de Beek celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League semifinal first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Ajax at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 30, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Ντόνι Φαν ντε Μπεκ είναι στο "στόχαστρο" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Έντουϊν Φαν ντερ Σαρ να ξεκαθαρίζει ότι η παραχώρησή του δεν θα γίνει υπό καθεστώς... ξεπουλήματος λόγω του κορονοϊού.

Ο Ντόνι Φαν ντε Μπεκ αναμένεται να είναι ο επόμενος παίκτης που θα πουληθεί από τον Άγιαξ, από την ομάδα που έφτασε το 2018/19 μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Ο μεσοεπιθετικός της ολλανδικής ομάδας βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι μία από αυτές που "παίζουν" πιο δυνατά για την απόκτησή του.

Ο κορονοϊός άλλαξε άρδην τα δεδομένα στην αγορά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η παραχώρησή του θα γίνει υπό τη μορφή... ξεπουλήματος, όπως τόνισε ο Έντουϊν Φαν ντερ Σαρ. Ο άλλοτε τερματοφύλακας των "κόκκινων διαβόλων" έχει ισχυρό παραγοντικό ρόλο στον Άγιαξ κι έσπευσε να ξεκαθαρίσει τι και πώς αναφορικά με τον 23χρονο παίκτη, που αποτελεί ένα από τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της ολλανδικής ομάδας.

" Οι πολύ μεγάλοι σύλλογοι, όπως η Μπάγερν Μονάχου, λένε πως οι τιμές θα πέσουν κάτω από τις ρήτρες για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Είναι εύκολο όμως γι' αυτούς να λένε κάτι τέτοιο, γιατί είναι οι αγοραστές. Φυσικά, δεν πρόκειται να ξαναδούμε σύντομα μεταγραφές των 150 ή των 200 εκατομμυρίων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι παίκτες του Άγιαξ δεν θα κοστολογηθούν ανάλογα με την ποιότητα και το ταλέντο τους.

Δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς. Δεν πρόκειται να κάνουμε έκπτωση στη... μισή τιμή για να δώσουμε κάποιον παίκτη. Οι ομάδες θα πρέπει να το ξεχάσουν αυτό" ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος κυρίως για παίκτες όπως ο Ντόνι φαν Ντε Μπεκ, ο Νικολάς Ταγλιαφίκο και ο Αντρέ Ονανά, οι οποίοι έχουν πάρει την προφορική δέσμευση από τον ολλανδικό σύλλογο πως φέτος θα πουληθούν -πέρσι πείστηκαν να μείνουν για ακόμη μία σεζόν προκειμένου να μην διαλυθεί εντελώς η ομάδα που έφτασε μέχρι τους "4" του Champions League.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ