ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άγιαξ: Απίστευτος Λανγκ, με χατ-τρικ στο ντεμπούτο του ως βασικός!

Ajax's Noa Lang, left, and Lille's Reinildo Mandava vie for the ball during to the group H Champions League soccer match between Lille and Ajax at the Stade Pierre Mauroy - Villeneuve d'Ascq stadium in Lille, France, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Michel Spingler)
Ajax's Noa Lang, left, and Lille's Reinildo Mandava vie for the ball during to the group H Champions League soccer match between Lille and Ajax at the Stade Pierre Mauroy - Villeneuve d'Ascq stadium in Lille, France, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Michel Spingler) AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Ο Άγιαξ βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη στην έδρα της Τβέντε αλλά έφτασε σε τεράστια ανατροπή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νόα Λανγκ, που πέτυχε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα.

Την πρώτη του νίκη στην έδρα της Τβέντε μετά το 2013 πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής ο Άγιαξ, με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να παίρνει το τρίποντο με τρομερή ανατροπή και έναν ήρωα από το... πουθενά.

Αυτός ήταν ο Νόα Λανγκ, με τον 20χρονο Ολλανδό μέσο (με ρίζες από το Σουρινάμ) να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του ως βασικός με τη φανέλα του Αίαντα και να ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.

Ajax's Noa Lang, left, and Lille's Luiz Araujo challenge for the bal20during the Champions League, group H, soccer match between Lille and Ajax at Stade Pierre Mauroy - Villeneuve d'Ascq stadium in Lille, France, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Michel Spingler)
Ajax's Noa Lang, left, and Lille's Luiz Araujo challenge for the bal20during the Champions League, group H, soccer match between Lille and Ajax at Stade Pierre Mauroy - Villeneuve d'Ascq stadium in Lille, France, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Michel Spingler) AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Και αυτό γιατί αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 με τα γκολ των Νακαμούρα (15') και Κανταλαπιέδρα (19'), είδε τον Λανγκ να ισοφαρίζει σε 2-2 με γκολ στο 32' και στο 51', με τη συνέχεια να βρίσκει τον Λανγκ να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ (έκανε το 2-4) και τον Χούντελααρ να σκοράρει δις για το τελικό 5-2 υπέρ του Άγιαξ.

Πέρα από το χατ-τρικ που σημείωσε (μόλις ο δεύτερος παίκτης που το πέτυχε στο ντεμπούτο του ως βασικός με τον Άγιαξ μετά τον Χενκ Γκρουτ το 1959), ο νεαρός Ολλανδός είχε επίσης: 84% ακρίβεια στις πάσες (έκανε 25 συνολικά), 4 σουτ (3 εντός εστίας), 1 ντρίμπλα, 2 επιτυχημένα τάκλιν και 1 κερδισμένη εναέρια μονομαχία.

Σημειώνεται πως με τη νίκη αυτή ο Άγιαξ έφτασε στους 41 βαθμούς μετά από 15 παιχνίδια και είναι στο +9 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Άλκμααρ (32), που υποδέχεται λίγες ώρες αργότερα τη Φένλο.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ