ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χωρίς Κρόος, Εζίλ, Ρόις και... Μπάγερν η Γερμανία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Germany's national head coach Joachim Loew talks to the media at a press conference prior the friendly soccer match between Germany and England in Dortmund, Germany, Tuesday, March 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Germany's national head coach Joachim Loew talks to the media at a press conference prior the friendly soccer match between Germany and England in Dortmund, Germany, Tuesday, March 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ανακοινώθηκε η αποστολή της εθνικής Γερμανίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας, από την οποία απουσιάζουν οι πιο σημαντικοί ποδοσφαιριστές των "πάντσερ".

Ο Γιόαχιμ Λεβ ανακοίνωσε την 23μελή αποστολή της εθνικής Γερμανίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που θα διεξαχθεί μεταξύ 17 Ιουνίου και 2 Ιουλίου στη Ρωσία.

Από τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού απουσιάζουν αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα και όπως είχαν προαναγγείλει τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της χώρας, η πρωταθλήτρια Μπάγερν θα εκπροσωπηθεί με μόλις έναν ποδοσφαιριστή.

Αυτός είναι ο Γιόσουα Κίμιχ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ήταν επιβαρυμένος φέτος, έχοντας παραγκωνιστεί από τον Κάρλο Αντσελότι. Οι Μάνουελ Νόιερ, Ματς Χούμελς, Τζερόμ Μπόατενγκ και Τόμας Μίλερ, στυλοβάτες της "νάτσιοναλμανσαφτ" στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, θα ξεκουραστούν ώστε να είναι σε καλή κατάσταση τη νέα σεζόν, οδεύοντας προς το Μουντιάλ 2018.

Για τον ίδιο λόγο αποκλείστηκαν και άλλοι σημαντικοί παίκτες της ομάδας, όπως ο Τόνι Κρόος, ο Μεσούτ Εζίλ και ο Σάμι Κεντίρα, ενώ ο Μάρκο Ρόις που έχασε το Μουντιάλ της Βραζιλίας και το Euro 2016 λόγω τραυματισμών, δεν θα διακινδυνεύσει νέα επιβάρυνση του σώματός του σε αυτό το τουρνουά.

Πολλές απουσίες ανάγκασαν τον Λεβ να καλέσει νέα πρόσωπα στην εθνική ομάδα, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτήν του Σάντρο Βάγκνερ. Ο επιθετικός της Χόφενχαϊμ θα έχει την ευκαιρία στα 29 του να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των "πάντσερ", έχοντας αγωνιστεί οκτώ φορές (τέσσερα γκολ).

Πρώτη κλήση και για τον Μάρβιν Πλάτενχαρτ που πέρασε από όλα τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας, αλλά δεν ήταν ποτέ στα πλάνα του Λεβ. Μάλιστα, ο 25χρονος αριστερός μπακ της Χέρτα εμφανίστηκε κατενθουσιασμένος για την κλήση του, παρότι θα χρειαστεί να αλλάξει σχέδια. "Φυσικά και θα ακυρώσω τις διακοπές μου στην Κρήτη", δήλωσε!

Στην αποστολή και ο αρχηγός της Γκλάντμπαχ, Λαρς Στιντλ, ο οποίος μετά από μία μεστή σεζόν θα συνεισφέρει στην επίθεση, όπου δεν προτιμήθηκαν δύο καθαρόαιμοι φορ, ο Μαξ Κρούζε και ο Μάριο Γκόμεθ, παρότι σημείωσαν περισσότερα τέρματα φέτος.

Η Γερμανία κληρώθηκε στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Αυστραλία, Χιλή και Καμερούν.

Η αποστολή της εθνικής Γερμανίας

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μπερντ Λένο (Λεβερκούζεν), Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Παρί Σεν Ζερμέν)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ματίας Γκίντερ (Ντόρτμουντ), Γιόνας Χέκτορ (Κολωνία), Μπένγιαμιν Χένριχς (Λεβερκούζεν), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Νίκλας Ζίλε (Χόφενχαϊμ), Μάρβιν Πλάτενχαρτ (Χέρτα), Σκοντράν Μουστάφι (Άρσεναλ), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Ρόμα)

ΜΕΣΟΙ

Γιούλιαν Μπραντ (Λεβερκούζεν), Εμρέ Τζαν (Λίβερπουλ), Κερέμ Ντεμιρμπάι (Χόφενχαϊμ), Ντιέγκο Ντέμε (Λειψία), Γιούλαν Ντράξλερ (Παρί Σεν Ζερμέν), Λέον Γκορέτσκα (Σάλκε), Ζεμπάστιαν Ρούντι (Χόφενχαϊμ), Λερουά Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ), Σάντρο Βάγκνερ (Χόφενχαϊμ), Τίμο Βέρντερ (Λειψία), Αμίν Γιουνές (Άγιαξ)

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ