ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χούμελς: "Η ατμόσφαιρα στο Ντόρτμουντ-Μάιντς ήταν όπως μετα την επίθεση στο Παρίσι"

Χούμελς: "Η ατμόσφαιρα στο Ντόρτμουντ-Μάιντς ήταν όπως μετα την επίθεση στο Παρίσι"

Το ματς της Ντόρτμουντ με τη Μάιντς σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός οπαδού στην κερκίδα, με 80.000 να αποτίουν φόρο τιμής και τον Τούχελ και τους παίκτες του να εκφράζουν τον απεριόριστο θαυμασμό τους για την στάση τους. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 2-0 της Μάιντς στο "Βέστφαλενσταντιον" για την 26η αγωνιστική της Bundesliga και μείωσε στους 5 πόντους τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπάγερν, με τη νίκη όμως αυτή να μην γιορτάζεται σε καμία περίπτωση από τους οπαδούς της.

Αιτία το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός 80χρονου οπαδού που υπέστη καρδιακή προσβολή (ένας ακόμη βρίσκεται στο νοσοκομείο με την κατάστασή του να είναι σταθερή), με τον Καγκάουα να μην πανηγυρίζει καθόλου μετά την επίτευξη του γκολ του στο δεύτερο ημίχρονο και τους οπαδούς των γηπεδούχων να τραγουδούν το "You'll Never Walk Alone" σχηματίζοντας ένα "κίτρινο τείχος" από κασκόλ στις εξέδρες στο φινάλε.

"Δεν ήταν μία συνηθισμένη ατμόσφαιρα αλλά το αντίθετο. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να το συγκρίνω μόνο με το Παρίσι", τόνισε στο "Kicker" ο Ματς Χούμελς, ο οποίος ήταν παρών στο φιλικό της Γερμανίας με τη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο στο "Stade de France" όταν το Παρίσι είχε γίνει στόχος διαδοχικών τρομοκρατικών επιθέσεων μέσα σε μία νύχτα που είχαν στοιχίσει τότε τη ζωή σε 130 αθώες ψυχές.

Χούμελς: "Η ατμόσφαιρα στο Ντόρτμουντ-Μάιντς ήταν όπως μετα την επίθεση στο Παρίσι"

"Ήταν πολύ ήσυχα όλα, ήταν πολύ περίεργο. Μετά το παιχνίδι μας ενημέρωσαν άμεσα, αλλά ήταν ξεκάθαρο από πριν ότι κάτι είχε συμβεί. Το παρατηρούσες και δεν ήταν εύκολο να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου σε μία τόσο αλλόκοτη ατμόσφαιρα.

Είχαμε κάνει αυτό που χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη αλλά δεν ήταν αυτό που ενδιέφερε τον κόσμο. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους οπαδούς μας που τραγούδησαν για τον οπαδό που έφυγε", πρόσθεσε ο Γερμανός διεθνής κεντρικός αμυντικός.

"Τα συλλυπητήριά μου από εμένα και όλο το προπονητικό επιτελείο στις οικογένειες και στα αγαπημένα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών. Ήταν μία τρομακτική κατάσταση. Όλη η ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δεν ξέραμε για αρκετή ώρα τι είχε συμβεί.

Χούμελς: "Η ατμόσφαιρα στο Ντόρτμουντ-Μάιντς ήταν όπως μετα την επίθεση στο Παρίσι"

Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από το ποδόσφαιρο", δήλωσε ο προπονητής των Βεστφαλών, Τόμας Τούχελ, ενώ το μεγάλο αστέρι της ομάδας Μάρκο Ρόις υπογράμμισε:

"Πάνω στο χορτάρι δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα τι είχε συμβεί σε κάποιο άλλο μέρος του σταδιόυ. Ακόμα και ο διαιτητής με ρώτησε τι είχε συμβεί, γιατί επικρατούσε τόση μεγάλη σιγή. Μετά το παιχνίδι ο προπονητής μας ενημέρωσε άμεσα. Εκείνη τη στιγμή ο αγώνας έδειχνε να μην έχει την παραμικρή σημασία. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους οπαδούς για τη στάση τους".

Χούμελς: "Η ατμόσφαιρα στο Ντόρτμουντ-Μάιντς ήταν όπως μετα την επίθεση στο Παρίσι"

Για το θλιβερό αυτό συμβάν πήρε θέση και ο πρόεδρος της Μπορούσια, Ρέινχαρντ Ράουνμπαλ, ο οποίος απένειμε τα εύσημα τόσο στους φίλους της Ντόρτμουντ όσο και στους φιλοξενούμενους της Μάιντς για τον τρόπο που τίμησαν τη μνήμη του νεκρού φιλάθλου στις κερκίδες:

"Εκ μέρους της Μπορούσια Ντόρτμουντ, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Η σκέψεις μας είναι μαζί τους. Επίσης προσευχόμαστε για όλους τους άλλους ασθενείς και για όσους έχουν πάθος με το ποδόσφαιρο. Στις εξέδρες αντιλήφθηκα σχετικά γρήγορα αυτό που συνέβη.

Χούμελς: "Η ατμόσφαιρα στο Ντόρτμουντ-Μάιντς ήταν όπως μετα την επίθεση στο Παρίσι"

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα το ματς είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ καθόλου σε αυτό. Η αντίδραση των οπαδών ήταν απολύτως αυθόρμητη και είναι κάτι που δεν το είχα βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Μπορώ μόνο να συγχαρώ τους οπαδούς που έδειξαν τη θλίψη και το σεβασμό τους με αυτό τον τρόπο και τόσο ομόφωνα.

Βγάζω το καπέλο μου και σε όλους τους οπαδούς της Μάιντς που έδειξαν και αυτοί τη συμπαράστασή τους. Είμαι απίστευτα ευγνώμων σε εκείνους που άνοιξαν και κουνούσαν τα κασκόλ τους στο τέλος του αγώνα τραγουδώντας το "You’ll never walk alone". Έδειξαν με αυτόν τον τρόπο πως ξέρουν να τιμούν και να σέβονται".

Παίκτες και οπαδοί της Μπορούσια τραγουδούν το "You'll Never Walk Alone":

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ