ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χέρτα - Ουνιόν 4-0: Πήρε το ντέρμπι με τεσσάρα και κάνει όνειρα Ευρώπης

Hertha's Matheus Santos Carneiro Da Cunha, center, celebrates scoring his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and 1. FC Union Berlin in Berlin, Germany, Friday, May 22, 2020. The German Bundesliga is the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (Stuart Franklin/Pool Photo via AP)
Hertha's Matheus Santos Carneiro Da Cunha, center, celebrates scoring his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and 1. FC Union Berlin in Berlin, Germany, Friday, May 22, 2020. The German Bundesliga is the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (Stuart Franklin/Pool Photo via AP) STUART FRANKLIN/POOL PHOTO VIA AP

Η Χέρτα, ύστερα από ένα μέτριο πρώτο μέρος, πήρε μπρος στο δεύτερο, σκόραρε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά και τελικά διέυσυρε με 4-0 την Ουνιόν στο ντέρμπι του Βερολίνου, κάνοντας πλέον όνειρα Ευρώπης. (VIDEOS)

Ντέρμπι μόνο για 45 λεπτά ήταν η αναμέτρηση μεταξύ της Χέρτα και της Ουνιόν για την 27η αγωνιστική της Bundesliga. Στο άδειο -λόγω κορονοϊού- Ολυμπιακό Σταδιο του Βερολίνου, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και επικράτησαν με το εμφατικό 4-0 των αντιπάλων τους, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα με 1-0 στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς, ο οποίος άνοιξε το σκορ και μοίρασε άλλες δύο ασίστ στους συμπαίκτες του. Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία, έκανε το "δύο στα δύο" με τον 54χρονο τεχνικό στον πάγκο της και πλέον κάνει όνειρα... Ευρώπης, αφού βρίσκεται στο -5 από την έκτη Βόλφσμπουργκ που έχει, όμως, έναν αγώνα λιγότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Χέρτα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά βρήκε απέναντι έναν εξαιρετικό Ράφαλ Γκίκιεβιτς, ο οποίος αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε τρεις περιπτώσεις. Στο 18ο λεπτό ο Πολωνός γκοκλίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Λουκεμπάκιο, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και οι προσπάθειες του Κούνια στο 22' και το 38'.

Οι παίκτες του Ουρς Φίσερ προσπάθησαν να αντιδράσουν στις αρχές του δευτέρου μέρους, μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά η Χέρτα κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή της. Συγκεκριμένα, στο 51ο λεπτό ο Πλάτενχαρτ έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά και ο Ιμπίσεβιτς με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Γκίκιεβιτς για το 1-0. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βόσνιος από εκτελεστής έγινε δημιουργός, βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Λουκεμπάκιο, κι εκείνος, αφού πέρασε και τον Γκίκιεβιτς, πλάσαρε για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την "ψυχρολουσία" των αντιπάλων τους, δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 61' με τον Κούνια, ύστερα από (νέα) ασίστ του Ιμπίσεβιτς. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παρά την αγωνιστική απραξία σχεδόν 2,5 μηνών.

Ο Φίσερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ούτζα, Πόλτερ προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σαν να μην έφτανε η επιθετική ανυπαρξία των φιλοξενούμενων, ήρθε το γκολ του Μπογιάτα στο 77', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του Μπρούνο Λαμπαντία.

Στα τελευταία λεπτά, παρά την προσπάθεια της Ουνιόν να φτάσει στο γκολ της... τιμής, η Χέρτα διαχειρίστηκε σωστά το αποτέλεσμα και "κλείδωσε" τη νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία, ενώ δείχνει πως μπορεί να φτάσει ακόμη υψηλότερα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΧΕΡΤΑ (Μπρούνο Λαμπαντία): Γιάρσταϊν, Πέκαρικ (80' Σάμαρτζιτς), Μπογιατά, Τορουναρίγκα, Πλάτενχατ, Νταριντά (80' Μάιερ), Γκρούγιτς, Σκίελμπρεντ, Λουκεμπάκιο (75' Ντιλροσούν), Κούνια (66' Μίτελστεντ), Ιμπίσεβιτς (75' Πιάτεκ).

ΟΥΝΙΟΝ (Ουρς Φίσερ): Γκίκιεβιτς, Τρίμελ, Φρίντριχ, Χίμπνερ, Πάρενσεν, Άντριχ (71' Κρόος), Πρέμελ, Ράιχελ (63' Ρίερσον), Μπίλτερ (63' Μάλι), Ίνγκβαρτσεν (57' Ούτζα), Άντερσον (71' Πόλτερ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου

Χέρτα - Ουνιόν 4-0 (51' Ιμπίσεβιτς, 52' Λουκεμπάκιο, 61' Κούνια, 77' Μπογιάτα)

Σάββατο 23 Μαΐου

16:30 Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν

16:30 Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ

16:30 Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης

16:30 Πάντερμπορν - Χόφενχαϊμ

19:30 Μπάγερν - Άιντραχτ

Κυριακή 24 Μαΐου

14:30 Σάλκε - Άουγκσμπουργκ

16:30 Μάιντς - Λειψία

19:00 Κολωνία - Φορτούνα Ντίσελντορφ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ