ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χάαλαντ: Η μεταγραφή του στην Χόφενχάιμ είχε χαλάσει για 144.000 ευρώ

Dortmund's scorer Erling Haaland celebrates after he scored his second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Union Berlin in Dortmund, Germany, Saturday, Feb. 1, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's scorer Erling Haaland celebrates after he scored his second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Union Berlin in Dortmund, Germany, Saturday, Feb. 1, 2020. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πριν από τρία χρόνια είχε βρεθεί μία ανάσα από την μεταγραφή του στην Χόφενχάιμ, όμως αυτή χάλασε λόγω της οικονομικής πολιτικής του γερμανικού συλλόγου.

Είναι από τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι μίας ομάδας βλέποντας την εξέλιξη ενός παίκτη μπορεί να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Αυτό κάνουν δεδομένα εκείνοι της Χόφενχαϊμ βλέποντας τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει κατά ριπάς.

Ο 19χρονος Νορβηγός επιθετικός εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην Ντόρτμουντ, ενώ μέχρι να υπογράψει στους κίτρινους είχε γίνει ένα από τα πιο καυτά μεταγραφικά ονόματα.

Που εμπλέκεται όμως η Χόφενχαϊμ. Όταν ο Χάαλαντ αγωνιζόταν ακόμα στην Μπρίνε οι σκάουτ της γερμανικής ομάδας τον είχαν σημειώσει στα ραντάρ τους. Μάλιστα, έπεισαν εκείνον και τον πατέρα του να πάει ο 16χρονος τότε Χάαλαντ στην Γερμανία για να περάσει από δοκιμή.

Η "Bild" αποκαλύπτει ότι ο μικρός Νορβηγός άρεσε στους προπονητές της Γερμανικής ομάδας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων που έκανε με την ομάδα Κ16 και εισηγήθηκαν την απόκτησή του. Η μεταγραφή ωστόσο δεν έγινε ποτέ.

Ο λόγος ήταν οι οικονομικές απαιτήσεις του Χάαλαντ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα ο Νορβηγός επιθετικός ζήτησε ετήσιες απολαβές ύψους 240.000 ευρώ, ενώ η οικονομική πολιτική της Χόφενχαϊμ έχει ως ταβάνι τις 96.000 ευρώ για παίκτες κάτω των 18. Έτσι, η γερμανική ομάδα έχασε τον Χάαλαντ για 144.000 ευρώ.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο 19χρονος σήμερα επιθετικός πήγε τελικά στην Μόλντε το ίδιο καλοκαίρι, από εκεί στην Ζάλτσμπουργκ και πλέον φορά τη φανέλα της Ντόρτμουντ με την οποία χρειάστηκε μόλις 136 λεπτά συμμετοχής για να βρει επτά φορές το δρόμο προς τα δίχτυα!

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ