ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βέρντερ - Λεβερκούζεν 1-4: Πάρτι στη Βρέμη για τις "ασπιρίνες"

Leverkusen's Kai Havertz , center, cheers with his teammates Mitchel Weiser , from left to right, Moussa Diaby and Kai Havertz next to referee Tobias Stieler after his goal during the German Bundesliga soccer match between Werder Bremen and Bayer Leverkusen 04 in Bremen, Germany, Monday, May 18, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Stuart Franklin, Pool)
Leverkusen's Kai Havertz , center, cheers with his teammates Mitchel Weiser , from left to right, Moussa Diaby and Kai Havertz next to referee Tobias Stieler after his goal during the German Bundesliga soccer match between Werder Bremen and Bayer Leverkusen 04 in Bremen, Germany, Monday, May 18, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Stuart Franklin, Pool) AP

Η Λεβερκούζεν συνέτριψε με 4-1 εκτός έδρας τη Βέρντερ, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Ντεμπούτο για τις "ασπιρίνες" ο 17χρονος Βιρτζ, στον πάγκο ο Καπίνο για την ομάδα της Βρέμης.

Η 26η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα ολοκληρώθηκε με το "διπλό" της Λεβερκούζεν στη Βρέμη απέναντι στη Βέρντερ. Η ομάδα του Πέτερ Μπος ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και επικράτησε με 4-1.

Οι "ασπιρίνες" βρίσκονται στην 5η θέση με 50 βαθμούς και βρίσκονται στο -4 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, στο -2 από την τρίτη Γκλάντμπαχ και στο -1 από την τέταρτη Λειψία. Η Βέρντερ συνεχίζει από εκεί που έμεινε πριν από τη διακοπή. Μια ομάδα με σοβαρά προβλήματα, που αν συνεχίσει έτσι δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Παραμένει προτελευταία με 18 βαθμούς και 15 ήττες σε 25 παιχνίδια. Ο Στέφανος Καπίνο έμεινε στον πάγκο για τους ηττημένους.

Για τη Λεβερκούζεν έκανε ντεμπούτο ο 17χρονος εξτρέμ Βιρτζ, ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του κλαμπ που αγωνίζεται στη Μπουντεσλίγκα και ο τρίτος νεότερος γενικά στην κατηγορία. Έδειξε μάλιστα πως έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση στα 62 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Πέτερ Μπος.

Το 0-1 για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 28', όταν ο Ντιαμπί έκανε εξαιρετική ενέργεια και σέντρα από δεξιά και ο Χάβερτζ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεσα απάντηση, καθώς στο 30' ο Μπιτενκούρτ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και οΓκέμπρε Σελασιέ με εξαιρετικό τελείωμα από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα η Μπάγερν πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ήταν στο 33', όταν ο Ντέμιρμπαϊεκτέλεσε το φάουλ και ο Χάβερτζ με κεφαλιά σκόραρε για το 1-2. Σε αυτή τη φάση η Βέρντερ λειτούργησε πολύ άσχημα αμυντικά.

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι το αφεντικό του αγώνα. Στο 61' έγινε το 1-3. Ο Ντιαμπί έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Βάιζερ με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 78' και ήταν και το καλύτερο τέρμα της βραδιάς. Ο Μπελαράμπι πέρασε φοβερή κάθετη πάσα και οΝτέμιρμπαϊ αφού έσκαψε τη μπάλα μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Παβλένκα για το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

ΒΕΡΝΤΕΡ (Florian Kohfeldt): Παβλένκα, Βογκτ (85' Οσάκο), Ρασίκα (85' Μπαρτέλ), Σέλκε (71' Σάργκεντ), Μπιτενκούρτ (71' Βόλτεμαντε), Βελίκοβιτς, Μοϊσάντερ, Γκέμπρε Σελασιέ, Φριντλ, Μαξ Έγκεσταϊν, Μπάργκφρεντε (54' Γιοχάνες Έγκεσταϊν).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Peter Bosz): Χραντέτσκι, Σ. Μπέντερ, Ντέμιρμπαϊ, Αμίρι, Ταπσόμπα, Ντιαμπί (62' Μπέιλι), Αρανγκίς (85' Παουλίνιο), Σίνκγκραβεν, Βάιζερ, Βιρτζ (62' Μπελαράμπι), Χάβερτζ (85' Αλάριο).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Μαΐου

Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (54' Σεντβάι / 43' Στέφεν, 90+1' Γκίντσεκ)

Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-0 (29' Χάαλαντ, 45' 63' Γκερέιρο, 49' Αζάρ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν 0-0

Χόφενχαϊμ - Χέρτα 0-3 (58' αυτ. Ακπογκούμα, 60' Ιμπίσεβιτς, 74' Κούνια)

Λειψία - Φράιμπουργκ 1-1 (77' Πόουλσεν / 34' Γκούλντε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ 1-3 (81' Αντρέ Σίλβα / 1' Πλεά, 7' Τουράμ. 73' πεν. Μπενσεμπαϊνί)

Κυριακή 17 Μαΐου

Κολονία - Μάιντς 2-2 (6' (πεν.) Ουτ, 53' Κάιντς / 61' Αβονίγι, 72' Κουντέ)

Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν 0-2 (40' πεν. Λεβαντόβσκι, 80' Παβάρ)

Δευτέρα 18 Μαΐου

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν Λεβερκούζεν 1-4 (30'Γκέμπρε Σελασιέ -28', 33'Χάβερτζ,61'Βάιζερ,78'Ντέμιρμπαϊ)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ