ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα πέντε "μονοπάτια" του Ομπαμεγιάνγκ

Τα πέντε "μονοπάτια" του Ομπαμεγιάνγκ

Οι εξελίξεις προϊδεάζουν για αποχώρηση του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Ντόρτμουντ το ερχόμενο καλοκαίρι και κατόπιν αυτού, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους πέντε επικρατέστερους προορισμούς του. Ποια τα συν και τα πλην που συγκεντρώνει ο καθένας. Ποιο το πρώτο φαβορί.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει την τάση να... ταλαιπωρεί με τις δηλώσεις του τα διεθνή ΜΜΕ και ειδικότερα τους ανθρώπους της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το αποκορύφωμα ήρθε στη δήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη (1/2), στην οποία τόνισε ότι “αν θέλω να ανέβω επίπεδο, τότε θα πρέπει να φύγω στο τέλος της σεζόν”.

Η εν λόγω τοποθέτηση άναψε νέα "φωτιά" στο μεταγραφικό τοπίο, ενώ δημιούργησε και μια ήπια ενόχληση στο "στρατόπεδο" των Βεστφαλών. Μάλιστα, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του αθλητικού διευθυντή της ομάδας, Μίχαελ Τσορκ, και του Γκαμπονέζου, προκειμένου να ζητηθεί από τον τελευταίο να ρίξει τους τόνους και να θέσει "στοπ" σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Τα παραπάνω δεν αναιρούν την επιθυμία του 28χρονου να αποχωρήσει από τους "κιτρινόμαυρους" το ερχόμενο καλοκαίρι και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο επόμενος προορισμός του δεν θα είναι η Μπάγερν Μονάχου ( κατά δήλωσή του), το Sport24.gr συγκέντρωσε τις ομάδες που ενδιαφέρονται έντονα για την περίπτωσή του και σας τις παρουσιάζει. Διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς.

Τα πέντε "μονοπάτια" του Ομπαμεγιάνγκ

Ρεάλ Μαδρίτης

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα ήταν το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του Γκαμπονέζου, αν δεν υφίσταντο η απροθυμία του Ζινεντίν Ζιντάν ως προς τη συγκεκριμένη προσθήκη. Ωστόσο, η υπόθεση παραμένει στο μεταγραφικό προσκήνιο των "μερένγκες", κυρίως λόγω του ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ φέρεται να επιθυμεί να ενσωματώσει στην ομάδα έναν ακόμη... galactico. Η έκβαση της υπόθεσης θα εξαρτηθεί και από το αν οι Καρίμ Μπενζεμά και Αλβάρο Μοράτα θα παραμείνουν στη Ρεάλ μετά το καλοκαίρι.

Μίλαν

"Τρελό" σενάριο που έχει προέλθει από την Ιταλία και κάνει λόγο για μεταγραφικό... πόθο των νέων διοικούντων τη Μίλαν, οι οποίοι θέλουν να εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τον νυν φορ της Ντόρτμουντ. Πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσουν υπεραξία προς τον παίκτη, ενώ θα χρειαστεί η προοπτική που θα του παρουσιάσουν να είναι ανάλογη των φιλοδοξιών του. Πάντως, στην παρούσα φάση, το επίπεδο στο οποίο λειτουργούν οι "ροσονέρι" σε κάθε σκέλος, δεν δύναται να συγκριθεί με ομάδες όπως η Ρεάλ και η Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι

Οι συγκυρίες "δείχνουν" ως πρώτο φαβορί τους "πολίτες" για την απόκτηση του 28χρονου. Κι αυτό γιατί πέραν του ότι τον έχουν τοποθετημένο στα "ραντάρ" τους επί χρόνια, πλέον υπάρχει κι ένας... Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος φέρεται δυσαρεστημένος από τις επιδόσεις του Σέρχιο Αγκουέρο, για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Το (όποιο) κόστος δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα για την ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία ετοιμάζει μεταγραφικό... τσουνάμι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παρί Σεν Ζερμέν

Ελάχιστες πιθανότητες, καθώς το ενδιαφέρον που είχαν -μέχρι πρότινος- οι Παριζιάνοι ατονεί. Αυτό γιατί ο νυν επιθετικός της ομάδας, Έντισον Καβάνι, πείθει και με το παραπάνω. Εξ ου και ο λόγος για τον οποίο ο γαλλικός σύλλογος ετοιμάζεσαι να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ουρουγουανού. Οι πρωταθλητές Γαλλίας εξακολουθούν να εμπλέκονται κυρίως γιατί οι διοικούντες την ομάδα επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη "λάμψη" του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην επίθεση. Διότι ναι μεν ο Καβάνι διανύει μία εκπληκτική σεζόν, όμως ακόμη κι έτσι, δεν βρίσκεται κοντά στο να... αντικαταστήσει τη φήμη του "Ίμπρα".

Ατλέτικο Μαδρίτης

Το σενάριο αυτό θα γίνει περισσότερο... επίσημο, εφόσον ο Αντουάν Γκριεζμάν πωληθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενδεχόμενο διόλου απίθανο. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει συστήσει τους Ομπαμεγιάνγκ και Αλέξις Σάντσες ως ιδανικούς αντικαταστάτες του Γάλλου επιθετικού. Κάποιοι ίσως θεωρήσουν τους "ροχιμπλάνκος" πισωγύρισμα για την καριέρα του Γκαμπονέζου, όμως η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Μαδρίτης έχει κάνει "άλματα" στο ισπανικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο υποδείχθηκε και στην οικονομική σύνοψη για το 2016.

Στο παρελθόν είχαν ακουστεί και οι Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ, ενώ για την τελευταία υφίσταται μικρή πιθανότητα να επανέλθει, ελέω Γιούργκεν Κλοπ.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ