ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σάλκε - Άουγκσμπουργκ 0-3: Απογοητευτικοί οι Βασιλικοί Μπλε, θρίαμβο οι φιλοξενούμενοι

Augsburg's Eduard Loewen, left, celebrates with Augsburg's Philipp Max after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and FC Augsburg at the Veltins-Arena in Gelsenkirchen, Germany, Sunday, May 24, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, Pool)
Augsburg's Eduard Loewen, left, celebrates with Augsburg's Philipp Max after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and FC Augsburg at the Veltins-Arena in Gelsenkirchen, Germany, Sunday, May 24, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, Pool) AP

Η Άουγκσμπουρκ επικράτησε 3-0 της Σάλκε και σκαρφάλωσε στην 12η θέση της Bundesliga, ενώ οι απογοητευτικοί "Βασιλικοί Μπλε" έμειναν δύο πόντους μακριά από την 6η θέση που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Εφιαλτικό ήταν το μεσημέρι για την Σάλκε στο Veltins Arena, ονειρικό από την άλλη για την Άουγκσμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι θριάμβευσαν και με τριάρα πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο σε μία δύσκολη έδρα. Έτσι, ξεφεύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις, αφού σκαρφάλωσαν στην 12η θέση της Bundesliga με 30 πόντους.

Η Σάλκε δεν μπόρεσε να ρεφάρει, έπειτα από την βαριά ήττα στο ντέρμπι του Ρουρ και εχασε ακόμη μία ευκαιρία να περάσει στην 6η θεση, η οποία δίνει εισιτήριο για την προκριματική φάση του Europa League. Αυτό ήταν το 9ο παιχνίδι στο οποίο οι Βασιλικοί Μπλε δεν καταφέρνουν να φύγουν με το τρίποντο της νίκης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η εκκίνηση του παιχνιδιού δεν μας προδιέθετε σε καμία περίπτωση για το τι θα ακολουθούσε. Η Σάλκε μπήκε ψυχωμένη κλείνοντας την Άουγκσμπουργκ στην περιοχή της. Αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Συγκεκριμένα για έξι λεπτά.

Στο 6ο λεπτό ο Λέβεν εκτέλεσε απευθείας ένα κερδισμένο φάουλ της Άουγκσμπουργκ και με τρομερό τρόπο έγραψε το 1-0 μέσα στην Veltins Arena. Από εκεί και ύστερα γνώριζε ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Έσφιξε την άμυνα της και παρέμεινε συγκεντρωμένη.

Από την άλλη, η Σάλκε δεν μπορούσε να βρει χώρους και πατούσε πολύ δύσκολα την αντίπαλη περιοχή. Στο 28ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την σημαντικότερη τους στιγμή στο πρώτο μέρος. Οι Βασιλικοί Μπλε βρήκαν χώρο, ο Ματόντο μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή, αλλά ο Λούτε έκανε σημαντική επέμβαση. Ωστόσο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά. Η Άουγκσμπουργκ συνέχιζε να κλείνει τους χώρους και να κερδίζει μονομαχίες στον άξονα. Βέβαια, όσο κυλούσαν τα λεπτά και μετά την αναγκαστική αλλαγή του Σερντάρ στο 55', οι Βασιλικοί Μπλε έκαναν συχνότερα λάθη.

Στο 76ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν ισχυρά θεμέλια νίκης πετυχαίνοντας το 2-0. Ένα λάθος στην άμυνα της Σάλκε έδωσε την ευκαιρία στον νεοεισελθόντα Μπέιζι να σκοράρει. Εκεί που θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα πράγματα δεν θα γίνονταν χειρότερα για τους Βασιλικούς Μπλε, ήρθε και το κερασάκι στην "τούρτα". Ακόμη ένα τραγικό λάθος στην άμυνα τον γηπεδούχων έβγαλε μόνο του τον Κόρδοβα, ο οποίος πλάσαρε για το τελικό 3-0.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΑΛΚΕ (ΒΑΓΚΝΕΡ): Σούμπερτ, Κένι, Σανέ, Ναστάζιτς, Οζτσίπκα, ΜακΚένι (Μερκάν 74'), Σερντάρ (Κουτούτσου 56'), Καλιγκιούρι (Μπούγιελαμπ 77'), Σοπφ, Ματόντο (Ραμάν 77'), Γκρέγκοριτς

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΧΕΡΛΙΧ): Λούτε, Φράμπεργκερ, Γεβντά, Ουντούοκαϊ, Μαξ, Κεντίρα, Γκρουέζο (Όξφορντ 83'), Ρίχτερ, Λέβεν (Μοράβεκ 70'), Βάργκας (Μπέιζι 59'), Νίντερλεχνερ (Κόρδοβα 83')

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου

Χέρτα - Ουνιόν 4-0 (51' Ιμπίσεβιτς, 52' Λουκεμπάκιο, 61' Κούνια, 77' Μπογιάτα)

Σάββατο 23 Μαΐου

Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 1-3 (52' Τουράμ / 7', 58' Χάβερτς, 81' Μπέντερ)

Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 0-2 (33' Γκερέιρο, 78' Χακίμι)

Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 0-1 (19' Μπίτενκουρτ)

Πάντερμπορν - Χόφενχαϊμ 1-1 (9' Σρμπένι / 4' Σκοφ)

Μπάγερν - Άιντραχτ 5-2 (17' Γκορέτσκα, 41' Μίλερ, 46' Λεβαντόβσκι, 61' Ντέιβις, 74' Χίντερεγκερ (αυτ)/52'-55' Χίντερεγκερ)

Κυριακή 24 Μαΐου

Σάλκε - Άουγκσμπουργκ 0-3 (6' Λέβεν, 76' Μπέιζι, 90+1' Κόρδοβα)

16:30 Μάιντς - Λειψία

19:00 Κολωνία - Φορτούνα Ντίσελντορφ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ