ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ρόις: "Θα έδινα όλα τα χρήματά μου για να είμαι υγιής"

Dortmund's Marco Reus reacts during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Benfica and Borussia Dortmund at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Feb. 14, 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Dortmund's Marco Reus reacts during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Benfica and Borussia Dortmund at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Feb. 14, 2017. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

O Μάρκο Ρόις παραχώρησε μία ιδιαίτερα συγκινητική συνέντευξη στη γερμανική έκδοση του περιοδικού "GQ" κι αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε στην καριέρα του.

Πρόκειται για ένα απ' τα σπουδαιότερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου την τελευταία 20ετία. Στο πρόσωπό του, οι φίλαθλοι έβλεπαν τον επόμενο ηγέτη της εθνικής Γερμανίας. Ωστόσο, τα πολλά προβλήματα τραυματισμών έβαλαν "φρένο" σε μία καριέρα που είχε όλες τις προδιαγραφές να είναι ξεχωριστή.

Ο λόγος για τον Μάρκο Ρόις, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας, ύστερα απ' τη μερική ρήξη οπίσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο που υπέστη τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια του τελικού του DFB Pokal μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός παραχώρησε μία ιδιαίτερα συγκινητική συνέντευξη στη γερμανική έκδοση του περιοδικού " GQ", όπου αναφέρθηκε στους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε, το ενδιαφέρον των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτησή του, αλλά τη σημασία που έπαιξε η οικογένειά του προκειμένου να μην "διαλυθεί" συναισθηματικά.

"Ήταν και είναι μία δύσκολη στιγμή, καθώς δεν πρόκειται για έναν απλό τραυματισμό. Θέλει έξι με εφτά μήνες προκειμένου να επανέλθω στο επιθυμητό επίπεδο. Γι' αυτό το λόγο, πρέπει να είσαι ήρεμος. Αυτό το διάστημα δεν μπορείς να βοηθάς την ομάδα σου, αλλά οφείλεις να είσαι επικεντρωμένος στο δικό σου πρόγραμμα", ανέφερε αρχικά.

Για το πώς ένιωσε όταν έμαθε τη διάγνωση, απάντησε: "Ήταν ο Παράδεισος και η Κόλαση μαζί. Η είδηση ήρθε μία ημέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας απ' την Ντόρτμουντ. Ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα μου, ήθελα να τον πανηγυρίσω διαφορετικά, αλλά ήταν αδύνατον. Έμαθα τη διάγνωση την ώρα που βρισκόμουν στο πούλμαν της ομάδας, καθ' οδόν για το Ντόρτμουντ, όπου θα πανηγυρίζαμε τον τίτλο με τους φιλάθλους μας".

Θα έδινα όλα τα χρήματά μου προκειμένου να είμαι υγιής και να κάνω αυτό που αγαπώ

Για το αν έκλαψε μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης: "Ναι. Όταν έγινε αλλαγή στο ημίχρονο του τελικού, είχα δάκρυα στα μάτια, επειδή πονούσα πολύ. Και δύο-τρεις ημέρες αργότερα, όταν είδα τη φάση, τα δάκρυα επανήλθαν. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ πως, επειδή είμαι κι εγώ άνθρωπος, αυτή η αντίδραση ήταν φυσιολογική. Πρέπει να φανερώνουμε το συναισθήματά μας".

Για το γεγονός πως αυτός ήταν ο τρίτος σοβαρός τραυματισμός την τελευταία τριετία: "Πρέπει να κοιτάζεις την πραγματικότητα. Ως κορυφαίοι ποδοσφαιριστές κερδίζουμε πολλά χρήματα, αλλά πρέπει να δεχθούμε το υψηλό τίμημα που έχει κάτι τέτοιο για την υγεία μας. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα λεφτά. Πρέπει να έχουμε και υγεία. Τώρα, μπορεί να πει κάποιος πως επειδή κερδίζω πολλά χρήματα δεν μ' ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Προσωπικά, θα έδινα όλα τα χρήματά μου προκειμένου να είμαι υγιής και να κάνω αυτό που αγαπώ. Δηλαδή, να παίζω ποδόσφαιρο".

Dortmund's Marco Reus raises the cup after Dortmund won the German soccer cup final match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt in Berlin, Germany, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Michael Sohn)
Dortmund's Marco Reus raises the cup after Dortmund won the German soccer cup final match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt in Berlin, Germany, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) © 2017 MICHAEL SOHN / AP IMAGES

(AP Photo/Michael Sohn)

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει: "Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν υπήρχε αυτή η επιλογή για εμένα. Προφανώς, το διάστημα της αποθεραπείας δεν είναι εύκολο, όμως είμαι χαρούμενος γιατί έχω στο πλευρό μου τη γυναίκα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, οι οποίοι με βοηθούν σημαντικά στις δύσκολες στιγμές. Λένε πως, στις δύσκολες στιγμές βλέπεις ποιοι είναι πραγματικά δίπλα σου. Μπορώ να το επιβεβαιώσω"!

Υπάρχουν 4-5 ομάδες που με έχουν πλησιάσει

Για το πόσο σημαντικοί είναι η σύντροφος και η οικογένειά του στη ζωή του: "Χωρίς αυτούς θα είχα διαλυθεί"!

Για το πότε θα επιστρέψει στη δράση: "Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα επιστρέψω όταν το σώμα μου μού πει πως είμαι έτοιμος. Έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που δείχνεις στο σώμα σου. Θα έρθει το πρώτο σουτ, η πρώτη πάσα, το πρώτο σπριντ. Τότε καταλαβαίνεις αν είσαι έτοιμος. Δεν ξέρω πότε θα έρθει αυτή η ώρα. Μπορεί τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο, το Μάρτιο... Δεν γνωρίζω ακόμη και δεν με απασχολεί".

Για το συμβόλαιό του που λήγει το 2019: "Υπάρχουν 4-5 ομάδες που με έχουν πλησιάσει. Στις 31 Μαΐου του 2019 θα είμαι 30 ετών. Θα είναι το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο και η τελευταία ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Όμως, θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν γνωρίζω τι θα κάνω. Αυτή την στιγμή αισθάνομαι άνετα στην Ντόρτμουντ. Δεν ασχολούμαι από τώρα για το τι θα συμβεί το 2019. Όταν έρθει η ώρα, θα αποφασίσω με ηρεμία".

Photo Credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ