ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πήρε και το κύπελλο η Μπάγερν, 3-0 τη Λειψία

Bayern's Robert Lewandowski, left, celebrates his goal against RB Leipzig with his teammates Serge Gnabry, center, and David Alaba during the German soccer cup, DFB Pokal, final match between RB Leipzig and Bayern Munich at the Olympic stadium in Berlin, Germany, Saturday, May 25, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Robert Lewandowski, left, celebrates his goal against RB Leipzig with his teammates Serge Gnabry, center, and David Alaba during the German soccer cup, DFB Pokal, final match between RB Leipzig and Bayern Munich at the Olympic stadium in Berlin, Germany, Saturday, May 25, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Μετά το πρωτάθλημα, η Μπάγερν Μονάχου πήρε και το κύπελλο στη Γερμανία κατακτώντας το 12ο νταμπλ στην ιστορία της. Στον τελικό του Βερολίνου επικράτησε 3-0 της Λειψίας με δύο γκολ του Λεβαντόβσκι και ένα του Κομάν.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει αντίπαλο στη Γερμανία. Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ομάδα της Βαυαρίας επικράτησε 3-0 της Λειψίας στον τελικό του κυπέλλου που διεξήχθη στο Βερολίνο και κατέκτησε το νταμπλ για 12η φορά στην ιστορία της. Αυτό ήταν το 19ο κύπελλο για την ομάδα του Νίκο Κόβατς και η δεύτερη της σχετικής κατάταξης Βέρντερ Βρέμης έχει μόλις έξι.

Από τους πρωταγωνιστές του τελικού ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της Μπάγερν και έφτασε τα 40 σε 47 παιχνίδια φέτος. Το άλλο γκολ σημείωσε με εξαιρετικό τρόπο ο Κομάν.

Η αναμέτρηση θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά αν στο 11' ο Πόουλσεν της Λειψίας ευστοχούσε στην κοντινή κεφαλιά, που με την παρέμβαση του Νόιερ χτύπησε στο δοκάρι.

Στο 48' ο κίπερ της Μπάγερν έκανε νέα μεγάλη επέμβαση, "βγάζοντας" το τετ α τετ του Φόρσμπεργκ. Η Λειψία δεν κατάφερε να βάλει γκολ στην ομάδα του Μονάχου ούτε στο τρίτο φετινό μεταξύ τους παιχνίδι.

Ραφίνια (266), Ρόμπεν (309) και Ριμπερί (425), που αποχωρούν από τη Μπάγερν, έκαναν μαζί 1000 συμμετοχές με την ομάδα της Βαυαρίας.

Το live της αναμέτρησης

ΣΚΟΡΕΡ: 29', 85' Λεβαντόβσκι, 78' Κομάν

ΛΕΙΨΙΑ (Ralf Rangnick): Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Κονατέ (82' Χαϊνταρά), Ορμπάν (70' Ουπαμεκανό), Χάλστενμπεργκ, Άνταμς (65' Λεμέρ), Καμπλ, Σάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ, Πόουλσεν, Βέρνερ.

Μπάγερν Μονάχου (Nico Kovac): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (65' Τολισό), Νιαμπρί (73' Ρόμπεν), Μίλερ, Κομάν (87' Ριμπερί), Λεβαντόβσκι.

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

1. Μπάγερν 19

2. Βέρντερ 6

3. Σάλκε 5

. Άιντραχτ 5

5. Κολωνία 4

. Ντόρτμουντ 4

. Νυρεμβέργη

8. Αμβούργο 3

. Στουτγκάρδη 3

. Γκλάντμπαχ 3

11. Φορτούνα Ντίσελντορφ 2

. Καϊζερσλάουτερν 2

. Καρλσρούη 2

. Ντρέσντνερ 2

. Μόναχο 1860

16. Μπάγερ Λεβερκούζεν 1

. Ροτ-Βάις Έσεν 1

. Βόλφσμπουργκ 1

. Ουέρντιγκεν 1

. Ανόβερο 1

. Lokomotive Leipzig 1

. Κίκερς Όφενμπαχ 1

. Ραπίντ Βιένης 1

. Σβαρτς-Βάις Έσεν 1

. First Vienna 1

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ