ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί δεν θέλουν τον Νόιερ στην εθνική ομάδα

Οι Γερμανοί δεν θέλουν τον Νόιερ στην εθνική ομάδα
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Οι Γερμανοί φίλαθλοι ψήφισαν μαζικά εναντίον της παρουσίας του Μάνουελ Νόιερ στην αποστολή της χώρας τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο Μάνουελ Νόιερ αποτελεί τον κορυφαίο εν ενεργεία τερματοφύλακα για αρκετούς φιλάθλους στον πλανήτη, ωστόσο αυτήν τη στιγμή δεν θα πρέπει να αποτελέσει τον βασικό της εθνικής ομάδας τους, σύμφωνα με την πλειοψηφία των Γερμανών φιλάθλων!

Η "Bild" πραγματοποίησε δημοσκόπηση για τον 32χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος προέρχεται από μία σεζόν απραξίας, αφού τραυματίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου κι έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι.

Αν και από θέμα υγείας όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το ζήτημα της ετοιμότητας. Ο Γιουπ Χάινκες αρνείται να τον χρησιμοποιήσει βασικό στα τελευταία παιχνίδια της Μπάγερν, ο Νόιερ δεν κατάφερε να βγάλει το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ούτε την Πέμπτη και οι πρώτοι αγώνες του για το 2017-2018 αναμένεται να είναι τα δύο φιλικά προετοιμασίας της εθνικής Γερμανίας τον Ιούνιο.

Με αυτό το σκεπτικό, το 51% από τους 82.000 που ψήφισαν στη δημοσκόπηση της γερμανικής ιστοσελίδας θεωρούν ότι ο διεθνής τερματοφύλακας δεν έχει θέση στην αποστολή της "νάτσιοναλμανσαφτ" στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το 34% θεωρεί ότι θα πρέπει να κληθεί στην αποστολή, αλλά επ' ουδενί να πάρει τα γάντια βασικού από τον επίσης εξαιρετικό και σε καλή φόρμα Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα.

Μόλις το 11% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Νόιερ πρέπει να αγωνιστεί βασικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως συνέβη το 2014 με τη Γερμανία να κατακτά το τρόπαιο.

Τέλος, υπάρχει κι ένα 4% που επέλεξε ότι το ορθότερο θα ήταν να αγωνιστεί στα πιο ασήμαντα παιχνίδια του τουρνουά, εκείνα του 6ου ομίλου με αντιπάλους το Μεξικό, τη Σουηδία και τη Νότια Κορέα, αλλά όταν προκριθεί η Γερμανία, στα πιο δύσκολα παιχνίδια να αναλάβει ο Τερ Στέγκεν.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ