ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ: Ζημιά 45 εκατομμυρίων ευρώ λόγω κορονοϊού

Ντόρτμουντ: Ζημιά 45 εκατομμυρίων ευρώ λόγω κορονοϊού

Η Ντόρτμουντ περιμένει για την σεζόν 2019/2020 ζημιά 45 εκατομμυρίων ευρώ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προξένησε ο κορονοϊός.

Ο κορονοϊός άφησε το οικονομικό του σημάδι σε όλες τις ομάδες παγκοσμίως. Το ίδιο συνέβη και στην Bundesliga, παρόλο που κατάφερε να ολοκληρωθεί. Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ότι ο COVID-19 προξένησε μεγάλα προβλήματα και αναμένεται να υπάρξει ζημιά ύψους 45.000.000 ευρώ τη σεζόν 2019/2020.

Πριν την έλευση της πανδημίας, η γερμανική ομάδα περίμενε να καταγράψει για δέκατη συνεχή χρονιά έσοδα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί τη φετινή σεζόν.

Τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια προκάλεσαν προβλήματα στις γερμανικές ομάδες. Συγκεκριμένα οι Βεστφαλοί, οι οποίοι διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα στην Bundesliga, έχασαν ένα ποσό που φτάνει τα 15.000.000 ευρώ. Οι εργασίες του ταξιδιωτικού γραφείου που διαθέτει η Ντόρτμουντ, όπως και η πώληση των εισιτηρίων, πάγωσαν.

Επιπλέον, τα έσοδα από διαφημιστικές συμφωνίες μειώθηκαν, ενώ την κατάσταση έκανε ακόμη χειρότερη η παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, η οποία έμεινε στάσιμη την περίοδο της καραντίνας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ντόρτμουντ, η ζημιά μπορεί να ελεγχθεί. Οι Βεστφαλοί περιμένουν να βρουν ρευστό στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ενώ η θετική οικονομική πορεία των επόμενων ετών μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. Τέλος, η γερμανική ομάδα θα προσπαθήσει να αναπτύξει νέα concept για την εξεύρεση εσόδων τη νέα σεζόν.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ