ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 3-2: Οι Βεστφαλοί θριάμβευσαν στο ντέρμπι και άφησαν 7 πόντους πίσω τους Βαυαρούς!

Dortmund's Marco Reus, left, celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty point during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Marco Reus, left, celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty point during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ντόρτμουντ ήταν καταπληκτική στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την Μπάγερν και επικράτησε δίκαια με 3-2, αποτέλεσμα που την εκτόξευσε στο +7 κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας (VIDEOS).

Ματς που παρακαλούσες να μην τελειώσει ποτέ έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" μεταξύ των δύο κορυφαίων δυνάμεων του γερμανικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία, με την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ να νικάει με 3-2 την πρωταθλήτρια των έξι τελευταίων ετών Μπάγερν και να την αφήνει επτά πόντους πίσω στην βαθμολογία!

Οι Βεστφαλοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον αέρα της πρωτιάς στη βαθμολογία και του αήττητου στις δέκα πρώτες αγωνιστικές μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους (8 νίκες - 2 ισοπαλίες), ωστόσο ήταν η Μπάγερν εκείνη που προηγήθηκε στο σκορ, με τον Ρόμπερ Λεβαντόβσκι να αξιοποιεί τη σέντρα από τα δεξιά του Ναμπρί για να εκτελέσει με κοντινή καρφωτή κεφαλιά τον Χιτζ.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Βαυαρούς να υπερτερούν ξεκάθαρα σε αριθμό τελικών ευκαιριών έναντι των γηπεδούχων, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι όμως εντελώς διαφορετικό και να προσφέρει καταιγιστικό θέαμα στους φίλους του γερμανικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Η αρχή έγινε στο 49', με τον Μάνουελ Ρόις να καθυστερεί να κάνει έξοδο και να το... πληρώνει ακριβά, με τον αρχηγό της Ντόρτμουντ Μάρκο Ρόις να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον αρχηγό της Μπάγερν και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα.

Την ισοφάριση αυτή δεν πρόλαβε να τη χαρεί πάνω από τρία λεπτά η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ καθώς στο 52' οι Μίλερ, Ναμπρί και Κίμιχ "έκρυψαν" τη μπάλα και ο Λεβαντόβσκι με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το 2-1, πετυχαίνοντας το 7ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Μέχρι εκεί όμως ήταν η Μπάγερν Μονάχου, καθώς η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους Βεστφαλούς που βομβάρδισαν ανελέητα την εστία του Νόιερ και δικαιώθηκαν. Οι Ρόις και Αλκάθερ έχασαν τα... άχαστα ακόμα και μέσα από τη μικρή περιοχή (!) όμως μέσα σε ένα πεντάλεπτο έγινε η κιτρινόμαυρη έκρηξη.

Το πρώτο "χτύπημα" για την -προβληματική- άμυνα της Μπάγερν ήρθε στο 67', με τον Πίστσεσκ να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Ρόις να πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να γράψει το 2-2 και να ξαναβάλει φωτιά στο ματς.

Πέντε λεπτά αργότερα, η ανατροπή που δικαιούταν 100% η Ντόρτμουντ ήρθε μέσω της χρυσής αλλαγής του Λουσιέν Φαβρ, με τον αναγεννημένο στην Βεστφαλία Πάκος Αλκάθερ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 60' και στο 73' να νικάει με σκαφτό πλασέ τον Νόιερ σε ταχύτατη αντεπίθεση της ομάδας του.

Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς η Ντόρτμουντ κράτησε σχετικά άνετα το υπέρ της 3-2 απέναντι στην κουρασμένη και "σκασμένη" από δυνάμεις Μπάγερν, η οποία πάντως στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε με τρομερό τακουνάκι του Λεβαντόβσκι αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Πολωνός αρχισκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ!

Έτσι, διατηρήθηκε το χρυσό 3-2 για τους "κιτρινόμαυρους" (έφτασαν τα 33 γκολ ενεργητικό μετά από 11 αγωνιστικές, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου) με το αποτέλεσμα αυτό να τους στέλνει στο +7 από την Μπάγερν (στο +4 από την 2η Γκλάντμπαχ) και να τους δίνει ξεκάθαρο αβαντάζ στη μάχη του τίτλου.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτζ, Πίστσεκ, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Χακίμι, Βιτσέλ, Βάιγκλ (46' Νταχούντ), Σάντσο, Ρόις, Λάρσεν (82' Ντιλέινι), Γκέτσε (60' Αλκάθερ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς (66' Σούλε), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Τόμας Μίλερ (82' Βάγκνερ), Γκορέτσκα, Ναμπρί (74' Ρενάτο Σάντσες), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Αννόβερο - Βόλφσμπουργκ 2-1 (31' Μάινα, 63' πεν. Μπεμπού / 82' Γουέγκορστ)

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Νυρεμβέργη - Στουτγκάρδη 0-2 (68' Μπάουμγκαρτλ, 82' Τόμι)

Χόφενχαϊμ - Άουγκσμπουργκ 2-1 (65' Κράμαριτς, 83' Νέλσον / 69' Φινμπόγκασον)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Χέρτα 4-1 (50' Ουσάμι, 63' Χένινγκς, 84' 90' Ράμαν / 88' Σέλκε)

Φράιμπουργκ - Μάιντς 1-3 (72' Σαλάι / 6' Γκμπαμίν, 18' Ματέτα, 75' Ονισίγουο)

Βέρντερ Βρέμης - Γκλάντμπαχ 1-3 (59' Σαχίν / 39' 48' 52' Πλεά)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 3-2 (49' πεν. 67' Ρόις, 73' Αλκάθερ / 26' 52'Λεβαντόβσκι)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Λειψία - Μπάγερ Λεβερκούζεν (16:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Σάλκε (19:00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ BUNDESLIGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ