ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 0-1: Αγκαλιά με τον τίτλο οι Βαυαροί

Munich's scorer Joshua Kimmich, center, and his teammats celebrate the opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Bayern Munich in Dortmund, Germany, Tuesday, May 26, 2020. The German Bundesliga is the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (Federico Gambarini/DPA via AP, Pool)
Munich's scorer Joshua Kimmich, center, and his teammats celebrate the opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Bayern Munich in Dortmund, Germany, Tuesday, May 26, 2020. The German Bundesliga is the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (Federico Gambarini/DPA via AP, Pool) AP

Με γκολ του Κίμιχ στο 43' η Μπάγερν επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Ντόρτμουντ και ξέφυγε επτά βαθμούς στη μάχη των δύο ομάδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. (VIDEO)

Αγκαλιά με τον τίτλο βρίσκεται η Μπάγερν μετά την επικράτηση με 1-0 επί της Ντόρτμουντ στο Klassiker της Bundesliga.

Οι Βαυαροί μετά την επικράτηση τους επί των Βεσταφαλών εκτός έδρας πλέον βρίσκονται στο +7 στη μάχη του πρωταθλήματος και έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Κίμιχ, με πανέμορφη λόμπα, στο 43' της αναμέτρησης και ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, μπορούν να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε μετά από χέρι του Μπόατενγκ ενώ στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν ήταν καλύτερη, είχε πολλές ευκαιρίες, δοκάρι με τον Λεβαντόβσκι και επίσης διαμαρτύρεται για πέναλτι σε σπρώξιμο πάνω στον Πολωνό στράικερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Η Ντόρτμουντ είδε επίσης τον Έρλινγκ Χάαλαντ να γίνεται αναγκαστικά αλλαγή λόγω ενός τραυματισμού στο 72' της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι που παρατάχθηκαν με την ίδια ενδεκάδα, όπως στα δύο προηγούμενα ματς, μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησαν μόλις στο 1' με τον Χάαλαντ να κάνει το σουτ και τον Αλάμπα να διώχνει πάνω στη γραμμή. Ενώ στο 4' το σουτ του Μπραντ έδιωξε ο Νόιερ. Το πρώτο δεκάλεπτο συμπληρώθηκε με ένα ακόμη σουτ από το Νορβηγό σουτ το οποίο κόντραρε στα σώματα.

Η Μπάγερν απείλησε για πρώτη φορά στο 10' με τον Λεβαντόβσκι αλλά ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ απομάκρυνε τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 19' όταν ο Κομάν έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε για τον Γκνάμπρι ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε με τον Πίστσεκ να διώχνει πανω στη γραμμή. Πέντε λεπτά αργότερα οι Βαυαροί απείλησαν ξανά με τον Κομάν να σουτάρει και τον Μπίρκι να αποκρούει τη μπάλα.

Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να σκοράρει στο 33' όταν σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Χάαλαντ ο Νορβηγός μπήκε στην περιοχή αλλά δεν πλάσαρε και ο Ντέιβις τελευταία στιγμή του... πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Δέκα λεπτά αργότερα η Μπάγερν άνοιξε το σκορ όταν σε λάθος διώξιμο της άμυνας η μπάλα έφτασε στον Κίμιχ. Αυτός έκανε ένα όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ με το οποίο νίκησε τον Μπίρκι ο οποίος φέρει ευθύνη στο τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του.

Το 1-0 έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους που ξεκίνησαν καλύτερα το δεύτερο μέρος ενώ η Ντόρτμουντ έκανε με το καλημέρα δύο αλλαγές μήπως αλλάξουν τα πράγματα. Στο 47' ο Κομάν έκανε τη σέντρα προς τον Λεβαντόβσκι ήταν δυνατή και ο Πολωνός στράικερ δεν πρόλαβε να μπει στη φάση. Στο 53' και πάλι ο Γάλλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπίρκι δεν μπόρεσε να διώξει, αλλά ο Λεβαντόβσκι και πάλι δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ απέκρουσε σωτήρια με το δεξί χέρι το σουτ του Γκορέτσκα και κράτησε το 1-0.

Στο 58' η Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς όταν ο Χάαλαντ βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πάσα του Αζάρ, έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του πεσμένου Μπόατενγκ αλλά το VAR δεν υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος ο τεχνικός των Βεστφαλών είδε τον Χάαλαντ να τραυματίζεται και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Η επόμενη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 81' όταν ο Νταχούντ εκτός περιοχής έκανε το σουτ αλλά ο Νόιερ με το ένα χέρι έδιωξε σωτήρια τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματα της αλλά στάθηκε άτυχη. Ο Λεβαντόβσκι βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Μπίρκι.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεβαντόβσκι από κεφαλιά πάσα του Μίλερ μπήκε στην περιοχή, έφερε τη μπάλα μπροστά του με τον Ακάντζι να τον σπρώχνει με τον ώμο αλλά και πάλι ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν άκουσε το VAR να του υποδεικνύει την παράβαση.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ (80' Γκέτσε), Χούμελς, Ακάντζι, Ασράφ Χακίμι, Γκερέιρο, Ντιλέινι (46' Τζαν), Νταχούντ, Μπραντ (46' Σάντσο), Αζάρ, Χάαλαντ (72' Ρέινα).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (85' Ερνάντεζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Κομάν (73' Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (87' Χάβι Μαρτίνες), Λεβαντόβσκι.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ