ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντόρτμουντ: Με 21.000.000 ευρώ αγόρασε τον Πάκο Αλκάθερ από την Μπαρτσελόνα

Dortmund's Paco Alcacer celebrates after scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Augsburg in Dortmund, Germany, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Paco Alcacer celebrates after scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Augsburg in Dortmund, Germany, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Τρεις μήνες δανεισμού αρκούσαν στην Ντόρτμουντ για να πειστεί για την αξία του Πάκο Αλκάθερ κι έτσι τον αγόρασε από την Μπαρτσελόνα, καταβάλλοντας την οψιόν ύψους 21.000.000 ευρώ.

Στη Βαρκελώνη ήταν αδύνατο να βρει χώρο και χρόνο και δεν θύμιζε καθόλου τον παίκτη που έκανε "θαύματα" με τη Βαλένθια. Στη Βεστφαλία, ωστόσο, βρήκε την "Ιθάκη" του.

Ο Πάκο Αλκάθερ παραχωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Ντόρτμουντ και ήδη έχει εντυπωσιάσει με τη φανέλα των πρωτοπόρων της Bundesliga.

Έχει πετύχει οκτώ γκολ σε έξι ματς (μόλις δύο εξ αυτών στην αρχική ενδεκάδα) στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος κι ένα γκολ σε δύο ματς στο Champions League.

Τρεις μήνες δανεισμού αρκούσαν στην Ντόρτμουντ για να πειστεί για την αξία του 25χρονου Καταλανού κι έτσι τον αγόρασε από την Μπαρτσελόνα. Την Παρασκευή (23/11) ανακοίνωσε ότι κατέβαλε την οψιόν αγοράς του - ύψους 21.000.000 ευρώ - και τον έκανε δικό της μέχρι το 2023.

Τονίζεται ότι η ισπανική ομάδα ενδέχεται να καταβάλλει άλλα 5.000.000 ευρώ στη γερμανική, σε περίπτωση που ο Αλκάθερ επιτύχει συγκεκριμένους στόχους.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ