ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ - Λειψία 3-3: Άντεξαν στη Βεστφαλία οι ταύροι

Leipzig's Konrad Laimer, Leipzig's Timo Werner and Dortmund's Mats Hummels, from left, challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and RB Leipzig in Dortmund, Germany, Tuesday, Dec. 17, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Leipzig's Konrad Laimer, Leipzig's Timo Werner and Dortmund's Mats Hummels, from left, challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and RB Leipzig in Dortmund, Germany, Tuesday, Dec. 17, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε δυο φορές επί της Λειψίας, αλλά οι ταύροι άντεξαν και έφυγαν με το βαθμό (3-3) από το Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ, παραμένοντας στην κορυφή και περιμένοντας να δουν εάν θα έχουν συγκάτοικο την Γκλάντμπαχ.

Ματσάρα διεξήχθη στο Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ με έξι γκολ, αλλά δίχως νικητή - ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Λειψία - για την εμβόλιμη (16η) αγωνιστική της Bundesliga

Η Ντόρτμουντ ανοιξε το σκορ με τον Βάιγκλ - την ημέρα που η BILD αποκάλυψε ενδιαφέρον της Μπενφίκα - στο 23ο λεπτό, αν και περισσότερο για το γκολ ευθύνεται ο Γκουλάσι καθώς αντέδρασε λανθασμένα.

Η Ντόρτμουντ διεύρυνε το προβάδισμά της στο 34ο λεπτό με τον Μπραντ, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια και ντρίμπλα απέφυγε τον αντίπαλό του και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0. Η γκάφα του Μπίρκι - προσπάθησε να διώξει την μπάλα με το κεφάλι, αλλά βρήκε περισσότερο αέρα - έδωσε έτοιμο γκολ στον Τίμο Βέρνερ δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ισοφάρισε στο 53ο.

Ο Σάντσο ύστερα από δυο λεπτά (55') εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό γύρισμα του Ρόις από δεξιά και διαμόρφωσε 3-2. Η Λειψία, ωστόσο, ήταν πολύ σκληρή για να... πεθάνει.

Ο Πάτρικ Σικ στο 77ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε ακόμη μία κακή αντίδραση του Μπίρκι - θα μπορούσε ν' απομακρύνει την μπάλα - κι από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Η Μάιντς ταξίδεψε στη Βρέμη και συνέτριψε (0-5) τη Βέρντερ! Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο 26χρονος Σουηδός διεθνής επιθετικός, Ρόμπιν Κουάιζον, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ για τους φιλοξενούμενους. Μεσολάβησε το αυτογκόλ του Παβλένκα για το 0-2, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ματετά στο 81'!

Η Μάιντς πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αύξησε τη διαφορά από τη Βέρντερ, η οποία παραμένει μπλεγμένη στις χαμηλές θέσεις.

Η Άουγκσμπουργκ υποδέχθηκε τη Φορτούνα και έκαμψε την αντίσταση της ομάδας από το Ντίσελντορφ. Στο 32ο λεπτό ο Νίντερλεχνερ έκανε το σουτ, ο Στέφεν απέκρουσε και ο Μαξ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 51ο λεπτό ήλθε και το δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Γέβνταϊ μετά από εκτέλεση κόρνερ του σκόρερ του πρώτου γκολ. Το τελικό σκορ (3-0) διαμόρφωσε ο Μαξ στο 72' με το δεύτερο δικό του και τρίτο της ομάδας του! Η Άουγκσμπουργκ ανέβηκε πιο ψηλά και πλησίασε στην εξάδα.

Η Χόφενχαϊμ ταξίδεψε στο Βερολίνο και έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Ουνιόν. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ιλά Μπεμπού μετά από εξαιρετική κίνηση και κεραυνό στο 56ο λεπτό. Το δεύτερο που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2) πέτυχε ο Μπάουμγκαρτνερ στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου

Βέρντερ - Μάιντς 0-5 (10', 19', 38' Κουάιζον, 15' αυτ. Παβλένκα, 81' Ματετά)

Ντόρτμουντ - Λειψία 3-3 (23' Βάιγκλ, 34' Μπραντ, 55' Σάντσο / 47', 53' Βέρνερ, 77' Σικ)

Άουγκσμπουργκ - Φορτούνα 3-0 (32', 72' Μαξ, 51' Γέβνταϊ)

Ουνιόν - Χόφενχαϊμ 0-2 (56' Μπεμπού, 90+1' Μπάουγκαρτνερ)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

Λεβερκούζεν - Χέρτα (19:30)

Γκλάντμπαχ - Πάντερμπορν (21:30)

Βόλφσμπουργκ - Σάλκε (21:30)

Άιντραχτ - Κολωνία (21:30)

Φράιμπουργκ - Μπάγερν (21:30)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ