ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 1-2: Ο Μπέιλι σόκαρε τους Βαυαρούς

Leverkusen's Leon Bailey, left, celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga first devision soccer match between FC Bayern Munich and bayer Leverkusen 04 in Munich, Germany, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Leverkusen's Leon Bailey, left, celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga first devision soccer match between FC Bayern Munich and bayer Leverkusen 04 in Munich, Germany, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Λεβερκούζεν πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μπάγερν χάρη σε δύο πανέμορφα γκολ του Μπέιλι και άφησε τους Βαυαρούς στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας (VIDEOS).

Ήττα-σοκ για την Μπάγερν το βράδυ του Σαββάτου! Η πρωταθλήτρια Γερμανίας προερχόταν από το σαρωτικό 6-0 στο Βελιγράδι επί του Αστέρα μεσοβδόμαδα και μετρούσε 4 νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς που είχε βρεθεί στον πάγκο της ο Χάνσι Φλικ, όμως η Λεβερκούζεν φρόντισε να βάλει τέλος στο σερί της με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι ασπιρίνες του Παναγιώτη Ρέτσου (έμεινε στον πάγκο) προηγήθηκαν δύο φορές στην Allianz Arena και παρότι χρειάστηκε να παίξουν και με 10 παίκτες από το 81' και μετά λόγω αποβολής του στόπερ τους, Τα, πήραν τη νίκη με 2-1 και άφησαν τους Βαυαρούς στο -3 από την κορυφή.

Το 1-0 έγινε για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 10', με τον Λίον Μπέιλι να δέχεται εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Κέβιν Φόλαντ και να ξεχύνεται στον κενό χώρο, για να νικήσει τον Νόιερ με τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γερμανού κίπερ.

Στο 34' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για την Μπάγερν, με τον Μίλερ να γίνεται κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μετά από κλέψιμο που έκανε ο Παβάρ και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Χραντέτσκι με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ αφού ένα λεπτό αργότερα ήρθε και δεύτερη ψυχρολουσία, με τον Φόλαντ να τροφοδοτεί και πάλι τον Μπέιλι και τον 22χρονο Τζαμαϊκανό επιθετικό να εκτελεί εκ νέου τον Νόιερ, αυτή τη φορά με διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το 2-1 για την ομάδα του Λεβερκούζεν έμεινε μέχρι το φινάλε (τρία δοκάρια οι γηπεδούχοι) παρά την αποβολή του Τα στο 81', με την Μπάγερν να δέχεται έτσι τα πρώτα τέρματα από τότε που έκατσε στον πάγκο της ο Χάνσι Φλικ (μετρούσε 16-0 γκολ στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια) και να βλέπει τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να μένει άσφαιρος για δεύτερο διαδοχικό ματς (είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων).

Είδηση αν σκεφτεί κανείς πως είχε σκοράρει και στις 11 πρώτες αγωνιστικές, με την Λεβερκούζεν να αποτελεί ωστόσο μία ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας για τον Πολωνό επιθετικό αφού σε 16 συνολικά ματς που την έχει αντιμετωπίσει, έχει μείνει άσφαιρος στα 13!

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Λεβερκούζεν στο Μόναχο μετά τον Οκτώβριο του 2012 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Μπάγερν έχασε για πρώτη φορά σε ματς που σκόραρε ο Τόμας Μίλερ, μετρώντας μέχρι πρότινος 82 νίκες και 5 ισοπαλίες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Σάλκε - Ουνιόν Βερολίνου 2-1 (23' Ράμαν, 86' Σερντάρ / 36' πεν. Ίνγκβαρτσεν)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Κολωνία - Άουγκσμπουργκ 1-1 (86' Κόρντομπα - 43' Νιντερλέχνερ)

Χέρτα - Ντόρτμουντ 1-2 (34' Ντάριντα / 15' Σάντσο, 17' Τοργκάν Αζάρ)

Πάντερμπορν - Λειψία 2-3 (62' Μάμπα, 73' Γκασούλα / 3' Σικ, 4' Σάμπιτζερ, 26' Βέρνερ)

Χόφενχαϊμ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-1 (6' Κράμαριτς / 87' Χένινγκς)

Μπάγερν Μονάχου - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-2 (34' Μίλερ / 10' 35' Μπέιλι)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ (16:30)

Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης (19:00)

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

Μάιντς - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Bundesliga: Πρώτη η Λειψία, επιστροφή στις νίκες για Ντόρτμουντ
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ