ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν - Άιντραχτ 2-1: Στον τελικό οι Βαυαροί με στόχο το νταμπλ

Bayern Munich's Ivan Perisic celebrates scoring their first goal during the German soccer cup semi-final match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Wednesday, June 10, 2020. (Kai Pfaffenbach/Pool via AP)
Bayern Munich's Ivan Perisic celebrates scoring their first goal during the German soccer cup semi-final match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Wednesday, June 10, 2020. (Kai Pfaffenbach/Pool via AP) KAI PFAFFENBACH/POOL VIA AP

Η Μπάγερν ήταν ανώτερη από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και επικρατησε δίκαια με 2-1, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας όπου θα αντιμετωπίσει την Λεβερκούζεν.

Συνεχίζει την τρομερή προέλασή της! Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 2-1 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην "Allianz Arena" σε νοκ-άουτ ημιτελικό και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανιας, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την 20η νίκη της στα 21 τελευταία παιχνίδια.

Ο Πέρισιτς άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν στο 14' και έστειλε την νταμπλούχο Γερμανίας με προβάδισμα στα αποδυτήρια, με την Άιντραχτ να ισοφαρίζει στο 69' με τον Ντα Κόστα στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία και τον Λεβαντόβσκι να αποκαθιστά την ποδοσφαιρική τάξη στο 74' με το 45ο γκολ του τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον, οι Βαυαροί έχουν να αντιμετωπίσουν την Λεβερκούζεν στον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, όπου θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το δεύτερο σερί νταμπλ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μόνο μία ομάδα υπήρχε ουσιαστικά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο και αυτή ήταν η Μπάγερν. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ κυριάρχησε απόλυτα σε αυτό το διάστημα, έκλεισε την αντίπαλό της στα καρέ και τη σφυροκοπούσε ανά διαστήματα, για να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας στο ενεργητικό της ένα γκολ και αρκετές σπουδαίες ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα.

Οι Λεβαντόβσκι, Μίλερ, Κομάν και Πέρισιτς ταλαιπώρησαν αφάνταστα την άμυνα της Άιντραχτ και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Τραπ αλλά κυρίως τα άσχημα τελειώματα των παικτών του Χάνσι Φλικ για να μην κλειδώσει από νωρίς η υπόθεση πρόκριση στον τελικό.

Ο Λεβαντόβσκι στο 8' και ο Κομάν στο 25' δεν κατάφεραν μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα από άκρως πλεονεκτικές θέσεις, ενώ 6' ήταν ο Γκατσίνοβιτς που απέκρουσε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή τη γυριστή κεφαλιά του Μίλερ και στο 31' ήταν ο Τραπ που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Λεβαντόβσκι.

Eintracht Frankfurt's Timothy Chandler, right, in action with Bayern Munich's Benjamin Pavard during the German soccer cup semi-final match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Wednesday, June 10, 2020. (Kai Pfaffenbach/Pool via AP)
Eintracht Frankfurt's Timothy Chandler, right, in action with Bayern Munich's Benjamin Pavard during the German soccer cup semi-final match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Wednesday, June 10, 2020. (Kai Pfaffenbach/Pool via AP) KAI PFAFFENBACH/POOL VIA AP

Η άμυνα της Άιντραχτ βρέθηκε ανοργάνωτη, ο Μίλερ έβγαλε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Πέρισιτς (πήρε τη θέση του Γκνάμπρι στην 11άδα ελέω του τραυματισμό του Γερμανού λίγο πριν την έναρξη του ματς) με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 1-0.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε και απόδειξη ήταν το γεγονός πως η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 58' όταν ο Τραπ απέκρουσε το σουτ του Κίμιχ μέσα από την περιοχή. Η Άιντραχτ πάντως δεν φάνηκε διατεθειμένη να παίξει άλλο το ρόλο του σάκου του μποξ και στο 69' έφτασε στην ισοφάριση, μέσα από συνδυασμό των δύο πρώτων αλλαγών του Χάτερ.

Ο Καμάντα βρέθηκε στην περιοχή της Μπάγερν και αφού ελίχτηκε ωραία, γύρισε τη μπάλα λίγο πιο πίσω από το ύψος του πέναλτι, με τον Ντα Κόστα να περιμένει αμαρκάριστος και να κάνει το σουτ, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ (1-1).

Παρά τη ισοφάριση πάντως, η Μπάγερν δεν αποσυντονίστηκε και έδειξε τη στόφα μεγάλης ομάδας που τη συνοδεύει, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα πέντε λεπτά μετά το 1-1. Ο Ντέιβις δέχτηκε κάθετη πάσα και έκανε το γύρισμα για τον Λεβαντόβσκι, που ήταν σε θέση βολής και με σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Τραπ (το γκολ μέτρησε μετά από χρήση του VAR).

Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates scoring their second goal with teammates during the German soccer cup semi-final match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Wednesday, June 10, 2020. (Kai Pfaffenbach/Pool via AP)
Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates scoring their second goal with teammates during the German soccer cup semi-final match between Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, Wednesday, June 10, 2020. (Kai Pfaffenbach/Pool via AP) KAI PFAFFENBACH/POOL VIA AP

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (86' Μαρτίνεθ), Κομάν (62' Τιάγκο), Μίλερ, Πέρισιτς (61' Ερναντέζ), Λεβαντόβσκι

ΆΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Άμπραχαμ, Ιντίκα, Χιντερέγκερ, Τουρέ (66' Ντα Κόστα), Κορ (77' Ντοστ), Ρόντε, Τσάντλερ, Γκατσίνοβιτς (66' Καμάντα), Ιλσάνκερ (77' Τορό), Σίλβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ