ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μίχαελ Σκίμπε: Από την Εθνική Ελλάδας, στη Ντόρτμουντ Κ19

UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε, θα αναλάβει από την 1η Ιουλίου προπονητής της Ντόρτμουντ Κ19.

Ο Μίχαελ Σκίμπε διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας για τρία χρόνια, από τον Οκτώβρη του 2015 έως και τον Οκτώβρη του 2018. Τότε τον αντικατέστησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, μετά και την ήττα από τη Φινλαδία, που σήμανε την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Nations League.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν κατάφερε στα χρόνια της θητείας του να κερδίσει πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση, αν και έφτασε πολύ κοντά στο Παγκόσμιο της Ρωσίας, όταν η Εθνική αποκλείστηκε από τη φιναλίστ του Μουντιάλ Κροατία στα play-off.

O Μίχαελ Σκίμπε την 1η Ιουλίου θα επιστρέψει στους πάγκους, αφού θα αναλάβει τα ηνία της Ντόρτμουντ Κ19, ενώ θα είναι και επικεφαλής όλων των μικρών ομάδων των Βεστφαλών.

Ο Γερμανός θα γυρίσει στις ρίζες του, όπως ανακοίνωσε και στην επίσημη ιστοσελίδας της η Ντόρτμουντ, εφόσον από το 1989 έως το 1998 βρισκόταν στα τμήματα υποδομής της γερμανικής ομάδας. Τον Φεβρουάριο του 98', μάλιστα, πήρε την προαγωγή στην ανδρική ομάδα των "κιτρινόμαυρων", όπου παρέμεινε μέχρι το 2000. Τότε, επέστρεψε πάλι στις νεαρές ηλικίες, αυτή τη φορά όμως για λογαριασμό της Εθνικής Γερμανίας.

Ο μοναδικός τίτλος που έχει πανηγυρίσει ο 53χρονος τεχνικός ήταν τη σεζόν 2008-2009 με τη Γαλατάσαραϊ, όταν κατέκτησε το Σούπερ Καπ Τουρκίας.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ