ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μάιντς - Λειψία 0-5: Αφηνίασαν στην Opel Arena οι ταύροι

Μάιντς - Λειψία 0-5: Αφηνίασαν στην Opel Arena οι ταύροι
KAI PFAFFENBACH/POOL VIA AP

Η Λειψία ήταν ισοπεδωτική κόντρα στην Μάιντς την οποία σκόρπισε με πέντε γκολ εκτός έδρας (0-5) και σκαρφάλωσε στην 3η θέση του πίνακα (VIDEOS).

Καταιγιστική, σαρωτική, εντυπωσιακή, θεαματική! Η Λειψία ήταν χάρμα ειδέσθαι στο Μάιντς κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και επιβραβεύτηκε για τη φοβερή εμφάνιση της με πέντε γκολ (0-5), με τον Τίμο Βέρνερ να σημειώνει χατ-τρικ και να οδηγεί την ομάδα του στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι ταύροι ντούμπλαραν τους θριάμβους τους κόντρα στην Μάιντς, καθώς στον αγώνα του πρώτου γύρου την είχαν διασύρει με το εξωπραγματικό 8-0, ενώ με τα πέντε γκολ τους έφτασαν τα 68 στη φετινή Bundesliga, αριθμός που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία τους καθώς μέχρι πρότινος ήταν τα 66 από τη σεζόν 2016-17.

Μάιντς - Λειψία 0-5: Αφηνίασαν στην Opel Arena οι ταύροι
KAI PFAFFENBACH/POOL VIA AP

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πλάνο της Μάιντς να παίξει αμυντικά κράτησε μόλις 11 λεπτά καθώς σε εκείνο το σημείο δέχτηκε το πρώτο γκολ και από εκεί και πέρα άρχισε το πάρτι της Μάιντς. Ο Λάιμερ έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Βέρνερ να καραδοκεί και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο πλασέ (0-1).

Στο 23' έγινε το 2-0 όταν ο Πόουλσεν αξιοποίησε σέντρα του Σάμπιτζερ και εκτέλεσε τον Μίλερ με καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή ενώ στο 36' οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Πόουλσεν έγινε ο δημιουργός και ο Σάμπιτζερ που βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή έκανε το 3-0 με πανέμορφο δεξί φαλτσαριστό πλασέ.

Η Λειψία είχε μάλιστα ευκαιρίες με τους Πόουλσεν και Ενκουνκού για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με την Μάιντς από την πλευρά της να περιορίζεται σε εντελώς παθητικό ρόλο και να μην έχει ούτε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με την Μάιντς να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι και τον Τίμο Βέρνερ να εκτελεί άλλες δύο φορές, για να πανηγυρίσει χατ-τρικ όπως και στο ματς του πρώτου γύρου.

Στο 48' οι "ταύροι" του Τζούλιαν Νάγκελσμαν κυκλοφόρησαν με κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα και ο Βέρνερ έκανε το 4-0 με πλασέ μετά από ασίστ του Καμπλ ενώ στο 75' δέχτηκε ωραία μπαλιά πίσω από το χώρο του κέντρου από τον Πόουλσεν για να γράψει το τελικό 5-0 και να φτάσει τα 24 γκολ στη φετινή Bundesliga σε σύνολο 27 αγωνιστικών.

Σημειώνεται πως η Μάιντς επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρία ματς που δεν είχε πάρει το τρίποντο ενώ από την πλευρά της η Μάιντς προδόθηκε ξανά από την κακή αμυντική λειτουργία της αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις τρεις φορές στη φετινή Bundesliga έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της.

ΜΑΙΝΤΣ: Μίλερ, Γιούστε, Μπρούμα (46' Ματέτα), Νιακατέ, Μπακού, Κουντέ (61' Μπαρέιρο), Φερνάντες (74' Λάτσα), Κάρικολ, Μποέτσιους (61' Αγονίγι), Ονισίβο (74' Οζτουνάλι), Κουάισον

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό (60' Όρμπαν), Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ (42' Μουκιέλε), Ζάμπιτσερ (60' Άνταμς), Καμπλ (70' Γουόλφ), Όλμο, Ενκουνκού (70' Λούκμαν), Βέρνερ, Πόουλσεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ