ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-4: Καθάρισε εύκολα και πήρε το νταμπλ

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-4: Καθάρισε εύκολα και πήρε το νταμπλ

Η Μπάγερν Μοναχου επικράτησε 4-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Βερολίνο και για 20η φορά πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας με τους Βαυαρούς να πετυχαίνουν φέτος το νταμπλ.

Λίγες μέρες πριν η Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε την κατάκτηση της Bundesliga. Το Σάββατο (4/7) το βράδυ οι Βαυαροί γιόρτασαν και την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας, αφού επικράτησαν 4-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα του Φλικ έκανε το νταμπλ κατακτώντας το 20ο της Κύπελλο και πλέον κυνηγά το τρεμπλ, εφόσον βρίσκεται ακόμη μέσα στο Champions League. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έφτασε τα 51 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, εφόσον σκόραρε δύο φορές. Τα άλλα γκολ πέτυχαν οι Άλαμπα και Γκνάμπρι, ενώ τα δύο τέρματα των Ασπιρίνων σκόραρε Μπέντερ και ο Χάβερτς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Olympiastadion στο Βερολίνο με απόλυτο στόχο να ελέγξει τον αγώνα και να καθαρίσει φυσικά από νωρίς. Οι Βαυαροί πατούσαν εύκολα μέσα στην περιοχή προσπαθώντας να απειλήσουν, όπως με ένα σουτ του Κομάν στο 11ο λεπτό. Το 1-0 ήρθε για την Μπάγερν στο 17ο λεπτό. Ο Λεβαντόβσκι κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Αλάμπα ευστόχησε με όμορφη απευθείας εκτέλεση.

Η ομάδα του Φλικ δεν μείωσε ρυθμούς και στο 22ο λεπτό έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Γκνάμπρι πραγματοποίησε μία σέντρα-σουτ και ο Μίλερ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, χωρίς να καταφέρνει να πλασάρει. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν πέτυχε το δεύτερο της γκολ. Ο Κίμιχ είδε τον Γκνάμπρι, ο οποίος με σουτ από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λεβερκούζεν προσπάθησε να κυκλοφορήσει στη συνέχεια, αλλά η πίεση των Βαυαρών απέδιδε καρπούς. Ενδεικτικά η ομάδα του Μποζ επιχείρησε την πρώτη της τελική εντός εστίας στο 45ο λεπτό.

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-4: Καθάρισε εύκολα και πήρε το νταμπλ

Το 3-0 έγινε από την Μπάγερν στο 59ο λεπτό με τον Λεβαντόβσκι. Ο Πολωνός στράικερ έπιασε ένα δυνατό μακρινό σουτ και ο Χραντέτσκι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, με αποτέλεσμα εκείνη να καταλήξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε με την Λεβερκούζεν να πιέζει λίγο περισσότερο.

Στο 64ο λεπτό κατάφερε να μειώσει με τον Σβέν Μπέντερ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ντέρμπιμπαϊ. Στο 66' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν έπειτα από σέντρα από Ντιαμπί, ούτε ο Φόλαντ, ούτε ο Χάβερτς δεν κατάφεραν να βάλουν το κεφάλι τους. Εν πάσει περιπτώσει οι Ασπιρίνες έμοιαζαν κάπως πιο ζωντανές

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-4: Καθάρισε εύκολα και πήρε το νταμπλ

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η ομάδα του Φλικ κατάφερε να κάνει τελικά τέσσερα τα τέρματα της. Ο Πέρισιτς εψαξε τον Λεβαντόβσκι και ο Πολωνός σούταρε το 4-1 στο 89ο λεπτό.. Ωστόσο το σκορ δεν έμεινε έτσι μέχρι το τέλος. Έπειτα από υπόδειξη πέναλτι για χέρι του Αλάμπα με τη βοήθεια του VAR, ο Χάβερτς διαμόρφωσε από την άσπρη βούλα το 4-2 στο 90+5'.

Λεβερκούζεν (Μποζ):Χραντέτσκι, Σβεν Μπέντερ, Λαρς Μπέντερ (82' Βάιζερ), Ταπσόμπα, Ουεντέλ, Μπάουμγκαρντλινγκερ (46' Ντέμιρμπαϊ), Αράνγκουις, Ντιαμπί, Αμίρι (46' Φόλαντ), Μπέιλι (76' Μπελαράμπι), Χάβερτς

Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (69' Ερνάντες), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87' Κουτίνιο), Μίλερ (87' Τιαγκο), Κομάν (64' Πέρισιτς), Λεβαντόβσκι

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ