ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λειψία - Λεβερκούζεν 1-1: Στο -3 από την Μπάγερν οι ταύροι

Leipzig's Patrik Schick, right, and Leverkusen's Sven Bender challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Bayer Leverkusen 04 in Leipzig, Germany, Sunday, March 1, 2020. (Robert Michael/dpa via AP)
Leipzig's Patrik Schick, right, and Leverkusen's Sven Bender challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Bayer Leverkusen 04 in Leipzig, Germany, Sunday, March 1, 2020. (Robert Michael/dpa via AP) AP

Η Λειψία έμεινε ισόπαλη (1-1) εντός έδρας με τη Λεβερκούζεν και η απόσταση από την κορυφή της Bundesliga και την Μπάγερν αυξήθηκε στους τρεις βαθμούς.

Η Λειψία υποδέχθηκε τη Λεβερκούζεν για την 24η αγωνιστική της Bundesliga σε μια αναμέτρηση που είχε δυο γκολ, αλλά όχι νικητή. Οι ασπιρίνες σταμάτησαν τους ταύρους, οι οποίοι παραμένουν δεύτεροι, αλλά πλέον σε απόσταση τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Η Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού. Σε επίθεση που εκδηλώθηκε από δεξιά ο Χάβερτς έκανε το γύρισμα, ο Μπέιλι βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων - η οποία είχε τραγική αντίδραση - και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει παρά μόνο τρία λεπτά. Ο Ενκουνκού εκτέλεσε με το δεξί από αριστερά το φάουλ ο Πάτρικ Σικ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.

Σκορ που ήταν και τελικό, όπως έμελλε ν' αποδειχθεί. Η Λειψία έκλεισε την παρένθεση των δυο άνετων νικών κόντρα σε Βέρντερ και Σάλκε και επανήλθε στ' αρνητικά αποτελέσματα. Παρέμεινε μεν δεύτερη, η διαφορά από τους πρωτοπόρους Βαυαρούς ωστόσο αυξήθηκε στη μία νίκη.

Οι ασπιρίνες φαίνεται να έχουν κλειδώσει την πέμπτη θέση - η οποία οδηγεί στους ομίλους Europa League - και παλεύουν για μία θέση στην τετράδα και την απευθείας έξοδο στους ομίλους Champions League της επόμενης σεζόν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Χέρτα Βερολίνου 3-3 (6', 45+1' Κάραμαν, 9' Τόμι / 64' Τόμι (αυτ.), 66' Κούνια, 75' Πιάτεκ)

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Μάιντζ - Πάντερμπορν 2-0 (29' Κουάισον, 37' Ονισίβο)

Χόφενχαϊμ - Μπάγερν Μονάχου 0-6 (2' Γκνάμπρι, 7' Κίμιχ, 15' Ζίρκζε, 33', 47' Κουτίνιο, 62' Γκορέτσκα)

Άουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ 2-3 (57' Λόβεν, 83' Φινμπόγκασον, 49' Μπενσεμπαϊνί, 53', 79' Στίντλ)

Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 1-0 (15' Σάντσο)

Κολωνία - Σάλκε 3-0 (9' Μπόρναου, 39' Κόρντομπα, 75' Νούμπελ (αυτ.))

Κυριακή 1 Μαρτίου

Ουνιόν Βερολίνου - Βόλφσμπουργκ 2-2 (41' Άντερσον, 56' Φρίντριχ / 60' Γκέρχαρτ, 81' Βέρχορστ)

Λειψία - Λεβερκούζεν 1-1 (32' Σικ / 29' Μπέιλι)

Βέρντερ Βρέμης - Άιντραχτ ΑΝΑΒΟΛΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ