ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λειψία: Αποχώρησε ο Ραλφ Ράνγκνικ

Leipzig's head coach Ralf Rangnick celebrates during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and SC Freiburg in Leipzig, Germany, Saturday, April 27, 2019.  (AP Photo/Jens Meyer)
Leipzig's head coach Ralf Rangnick celebrates during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and SC Freiburg in Leipzig, Germany, Saturday, April 27, 2019. (AP Photo/Jens Meyer) AP

Ο Ραλφ Ράνγκνικ αποτελεί παρελθόν από την Λειψία μετά από οκτώ χρόνια. Ο Ράνγκνικ από το πόστο του αθλητικού διευθυντή και του προπονητή οδήγησε την ομάδα από τις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας στο Champions League.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ αποχωρεί από την Λειψία έπειτα από οκτώ χρόνια άκρως επιτυχημένης πορείας, όπου ήταν αθλητικός διευθυντής, ενώ υπηρέτησε την ομάδα και ως προπονητής για δύο σεζόν (2015/16, 2018/19). Ο 62χρονος τεχνικός αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία του με την Λειψία πρόωρα, καθώς είχε συμβόλαιο με την ομάδα της ανατολικής Γερμανίας για έναν ακόμη χρόνο.

Θυμίζουμε ότι ο Ράνγκνικ ήταν πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μίλαν, με τους "ροσονέρι" ωστόσο να επιλέγουν να ανανεώσουν την συνεργασία τους με τον Στέφανο Πιόλι. Ο Ράνγκνικ, πριν εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής στις δύο ομάδες από τις ομάδες της Red Bull (Λειψία, Σάλτσμπουργκ), ήταν προπονητής μεταξύ άλλων στις Σάλκε, Χόφενχαϊμ, Αννόβερο και Στουτγκάρδη.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας και εκτελεστικός διευθυντής της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ραλφ Ράνγκνικ για την θαυμάσια δουλειά του. Είμαστε απρόθυμοι να τον αφήσουμε να φύγει, όμως σεβόμαστε την επιθυμία του να τελειώσει το συμβόλαιο και τον ευχαριστούμε για την φανταστική δουλειά που έκανε αυτά τα οκτώ χρόνια".

Ο Ράνγκνικ μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου ευχαρίστησε την Λειψία, λέγοντας: "Τώρα είναι η σωστή στιγμή για μένα να τελειώσω την δουλειά μου στην Red Bull. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τον Ντίτριχ Μάτεσιτς για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. Μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι εδώ για πολλά χρόνια, να χτίσω κάτι μοναδικό".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ