ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Ντόρτμουντ στον τελικό, 3-2 την Μπάγερν

Dortmund's Socratis protests during the German Soccer Cup semifinal match between FC Bayern Munich and Borussia Dortmund at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, April 26, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Dortmund's Socratis protests during the German Soccer Cup semifinal match between FC Bayern Munich and Borussia Dortmund at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, April 26, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Με ανατροπή... στην ανατροπή, η Ντόρτμουντ νίκησε 3-2 την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκε στον τελικό του γερμανικού κυπέλλου για 4η σερί χρονιά!

Η Ντόρτμουντ νίκησε 3-2 την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκε στον τελικό του γερμανικού κυπέλλου (DFB Pokal), όπου θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Βερολίνο (27 Μαΐου).

Το ματς στο Μόναχο ήταν συγκλονιστικό, με την Μπορούσια να ανοίγει το σκορ με τον Μάρκο Ρόις στο 19', τους γηπεδούχους να κάνουν ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο με τα δύο σκόρερς τους, αλλά την ομάδα του Τόμας Τούχελ να παίρνει την πρόκριση!

Ο Χάβι Μαρτίνεθ είχε κάνει το λάθος γύρισμα που έφερε το γκολ του Ρόις, αλλά στο 28' εξιλεώθηκε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και το 2-1 έκανε στο 41' ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ματς Χούμελς.

Σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και στο 62' αντικαταστάθηκε, με τον Τζερόμ Μπόατενγκ να περνά στην θέση, αλλά την ομάδα του να καταρρέει!

Στο 69' ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπανγιάνγκ ισοφάρισε σε 2-2 από ασίστ του Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος στο 74' έκανε το 2-3, από ασίστ του Μάρκο Ρόις.

Η Μπορούσια θα παίξει στον τελικό για 4η σερί χρονιά και ελπίζει να μην αποτύχει για 4η σερί χρονιά (Μπάγερν, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν), ενώ συνολικά θα είναι ο 9ος τελικός στην ιστορία της, έχοντας στους πρώτους 8 πάρει 3 τρόπαια (1965, 1989, 2012).

Μεγάλο αρνητικό σερί για τον Κάρλο Αντσελότι, καθώς η Μπάγερν έμεινε για 5ο σερί ματς χωρίς (σε όλες τις διοργανώσεις), κάτι που είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 1995. Δηλαδή 22 χρόνια!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χούμελς (62' Τζερόμ Μπόατενγκ), Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (79' Τόμας Μίλερ), Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (86' Ντόουγκλας Κόστα), Λεβαντόβσκι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ (80' Πούλισιτς), Παπασταθόπουλος, Σβεν Μπέντερ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκονσάλο Κάστρο (46' Ντουρμ), Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουσμάν Ντεμπελέ, Ρόις (91' Γκίντερ), Ομπαμεγιάνγκ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Τρίτη

Γκλάντμπαχ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 [6-7 πέν.] (45'+2 Χόφμαν / 15' Ταβάτα)

Τετάρτη

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-3 (28' Χάβι Μαρτίνεθ, 41' Χούμελς / 19' Ρόις, 69' Ομπαμεγιάνγκ, 74' Ουσμάν Ντεμπελέ)

*ο τελικός θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου στο "Olympiastadion" του Βερολίνου

AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ