ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η ιρανική τηλεόραση δεν έδειξε το Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν επειδή η διαιτητής ήταν γυναίκα!

FILE - In this Sept. 10, 2017 file photo, Referee Bibiana Steinhaus points during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and SV Werder Bremen in Berlin, Germany. Bibiana Steinhaus, is the first female referee to officiate in the Bundesliga. (AP Photo/Michael Sohn,file)
FILE - In this Sept. 10, 2017 file photo, Referee Bibiana Steinhaus points during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and SV Werder Bremen in Berlin, Germany. Bibiana Steinhaus, is the first female referee to officiate in the Bundesliga. (AP Photo/Michael Sohn,file) AP

Το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης της Bundesliga, δεν πρόβαλε το ματς της Μπάγερν με την Άουγκσμπουργκ γιατί το διηύθυνε γυναίκα διαιτητής.

Η Μπάγερν έκανε την ανατροπή στη "WWK Arena" και νίκησε την Παρασκευή (15/2) 3-2 την Άουγκσμπουργκ για την 22η αγωνιστική της Bundesliga, ματς το οποίο διηύθυνε η 39χρονη Γερμανίδα διαιτητής, Μπιμπιάνα Στάινχαους.

Κι όμως το Iran TV - το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αναμετρήσεων της Bundesliga - δεν πρόβαλε το ματς! Ο λόγος ήταν η ίδια η Μπιμπιάνα Στάινχαους. Σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα της ασιατικής χώρας δεν επιτρέπεται να προβάλλονται στην τηλεόραση γυναίκες που δεν έχουν την ανάλογη ενδυμασία και φορούν σορτς, όπως η 39χρονη Γερμανίδα ρέφερι για να εκτελέσει τα χρέη της στο ματς.

H Στάινχαους έγινε το 2017 η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος.

Photo credits: AP Photo/Michael Sohn,file

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ