ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γκλάντμπαχ - Ουνιόν 4-1: Χωρίς κόπο κοιτάζουν τα "αστέρια" τα Πουλάρια

Γκλάντμπαχ - Ουνιόν 4-1: Χωρίς κόπο κοιτάζουν τα "αστέρια" τα Πουλάρια

Η Γκλάντμπαχ επικράτησε 4-1 της Ουνιόν Βερολίνου και άνετα κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση της Bundesliga, όπου βρίσκεται ισόβαθμη στους 56 πόντους με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ένα άνετο απόγευμα στο Borrusia-Park είχε η Γκλάντμπαχ, η οποία επικράτησε χωρίς ιδιαίτερο κόπο της Ουνιόν Βερολίνου με σκορ 4-1. Ο Τουράμ πέτυχε δύο γκολ στην αναμέτρηση, ενώ από ένα σημείωσαν οι Νόιχαους και Πλεά. Το μοναδικό γκολ για τους Βερολινέζους σκόραρε ο Άντερσον.

Με αυτόν τον τρόπο η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, αφού ισοβαθμεί στην 3η θέση με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στους 56 πόντους. Από την άλλη, η Ουνιόν που δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία βρίσκεται τέσσερις πόντους μακριά από τη θέση των μπαράζ υποβιβασμού.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γκλάντμπαχ από το πρώτο ημίχρονο φρόντισε να δείξει την υπεροχή της απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου. Αν και οι μάχες στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετές τα Πουλάρια κατάφεραν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γκίκιεβιτς.

Στο πρώτο τέταρτο, ο τερματοφύλακας της Ουνιόν είχε ήδη προχωρήσει σε αρκετές επεμβάσεις. Στο 17ο λεπτό, η Γκλάντμπαχ μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Νόιχαους. Ο Γερμανός μέσος έκανε μία υπέροχη ατομική ενέργεια, πάτησε στην περιοχή και λίγο πριν πέσει από την πίεση του αμυνόμενου πλάσαρε για το 1-0, με την μπάλα να προσκρούει αρχικά στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων κρατώντας την κατοχή σε επίπεδα περίπου 60%. Λίγο πριν το 30ο λεπτό η Ουνιόν απείλησε με τον Άντερσον, δίχως όμως να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Έτσι, με την Γκλάντμπαχ να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι ο Τουράμ σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Πλεά στο 41'. Στον πανηγυρισμό ο Γάλλος επιθετικός γονάτισε για τον θάνατο του Φλόιντ.

Στο δεύτερο μέρος η Ουνιόν ήταν εκείνη που προσπάθησε να δείξει τα "δόντια" της. Οι Βερολινέζοι κατάφεραν να μειώσουν στο 50ο λεπτό με κεφαλιά του Άντερσον, χάρη σε μία ασίστ του Ίνγκβαρτσεν. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη θορύβησε την Γκλάντμπαχ, η οποία θέλησε να κλειδώσει μία και καλή το παιχνίδι.

Αυτό κατάφερε στο 59ο λεπτό. Ο Πλεά είδε εξαιρετικά εντός περιοχής τον Τουράμ, ο οποίος χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία πλάσαρε για το 3-1. Η Ουνιόν προσπάθησε στη συνέχεια να γίνει κάπως απειλητική μπροστά από την εστία του Ζόμερ, όμως η Γκλάντμπαχ διαχειρίστηκε ιδανικά την πορεία της αναμέτρησης.

Έτσι, λοιπόν, στο 81ο λεπτό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τον Πλεά να γράφει επίσης το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ. Ο Μπενσεμπαΐνι έβγαλε μία σέντρα και ο Γάλλος επιθετικός της Γκλάντμπαχ πλάσαρε σημειώνοντας το 4-1. Δεν άλλαξε κάτι έως και το τέλος του παιχνιδιού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γκλάντμπαχ (Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπενσεμπαΐνι (90' Βεντ), Χέρμαν (73' Κράμερ), Νόιχαους (90' Ντουκουρέ), Χόφμαν (82' Τραορέ), Στιντλ (82' Μπένες), Πλεά, Τουράμ

Ουνιόν (Φίσερ):Γκίκιεβιτς, Φρίντριχ, Σλότερμπεκ, Σούμποτιτς (46' Κρόος), Λενζ (60' Ρίερσον - 65' Μις), Πρέμελ, Γκέντνερ (80' Ούτζα), Τρίμελ, Ινγκβάρτσεν (80' Μάλι), Μπίλτερ, Άντερσον

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1(54' Χάβερτς)

Σάββατο 30 Μαΐου

Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ 1-2(58' Εμπαμπού / 27' πεν. Αντρέ Σίλβα, 85' Καμάντα)

Μάιντς - Χόφενχαϊμ 0-1(43' Μπεμπού)

Σάλκε - Βέρντερ 0-1(32' Μπίτενκουρτ)

Χέρτα - Άουγκσμπουργκ 2-0(23' Ντίλροσουν, 90+3' Πιάτεκ)

Μπάγερν - Φορτούνα 5-0 (15' Γιόργκενσεν (αυτ),29'Παβάρ,43'-50'Λεβαντόβσκι,52'Ντέιβις)

Κυριακή 31 Μαΐου

Γκλάντμπαχ - Ουνιόν 4-1 (17' Νόιχαους, 41', 59' Τουράμ, 81' Πλεά / 50' Άντερσον)

Πάντερμπορν - Ντόρτμουντ (19:00)

Κολωνία - Λειψία (21:30)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ