ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ 1-2: Στο βαθμό από την κορυφή και την Μπάγερν

Dortmund players celebrate scoring during the Bundesliga soccer match between Borussia Monchengladbach and Borussia Dortmund, at Borussia Park, Monchengladbach, Germany, Saturday March 7, 2020. (Bernd Thissen/dpa via AP)
Dortmund players celebrate scoring during the Bundesliga soccer match between Borussia Monchengladbach and Borussia Dortmund, at Borussia Park, Monchengladbach, Germany, Saturday March 7, 2020. (Bernd Thissen/dpa via AP) AP

Η Ντόρτμουντ πέρασε από το Μενχενγκλάντμπαχ (1-2) με ασίστ Χάλαντ και γκολ Αζάρ κόντρα στην πρώην του ομάδα, προσπέρασε τη Λειψία, ανέβηκε στη δεύτερη θέση και βάζει πίεση στην πρωτοπόρο Μπάγερν. Πέμπτη σερί νίκη για τους Βεστφαλούς.

Η Λειψία γκέλαρε στο Βόλφσμπουργκ και η Ντόρτμουντ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο που της έκαναν οι λύκοι. Πέρασε με επιτυχία το τεστ στο Μενχενγκλάντμπαχ, έφθασε στην πέμπτη σερί νίκη, άφησε ακόμη πιο πίσω τα πουλάρια, προσπέρασε τους ταύρους (ανέβηκε στη δεύτερη θέση) και βάζει πίεση στην πρωτοπόρο Μπάγερν, η οποία την Κυριακή υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο Μπορούσια Παρκ με τον Έρλινγκ Χάλαντ σε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά. Ο 19χρονος Νορβηγός έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Τοργκάν Αζάρ, ο Βέλγος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, με εξαιρετική προσποίηση έφερε την μπάλα στο αριστερό, και με τρομερό τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 50ό λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Πλεά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα και Λαρς Στιντλ από κοντά νίκησε τον Μπίρκι για το 1-1. Η τελευταία λέξη όμως ανήκει στους Βεστφαλούς.

Ο Τζόρνταν Σάντσο με εξαιρετική μπαλιά έβαλε μόνο του τον Ασράφ Χακίμ, αυτός πρόλαβε τον Ζόμερ και στο 71ο λεπτό χάρισε το τρίποντο στην Ντόρτμουντ.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6/3

Πάντερμπορν - Κολωνία 1-2 (73' Σρμπένι - 28' Μέρε, 36' Έκτορ)

Σάββατο 7/3

Βόλφσμπουργκ - Λειψία 0-0

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-0 (4' Χάβερτς, 14' Μπελαραμπί, 49', 55' Παουλίνιο)

Σάλκε - Χόφενχαϊμ 1-1 (20' Μακένι / 69' Μπάουμγκάρντλινγκερ)

Φράιμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου 3-1 (34' Σαλάι, 55' Γκίντερ, 82' Κοχ / 61' Άντερσον)

Χέρτα Βερολίνου - Βέρντερ Βρέμης 2-2 ( 41' Σταρκ, 66' Κούνια / 3' Σάρτζεντ, 6' Κλάαζεν)

Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ 1-2 (50' Στιντλ / 8' Αζάρ, 71' Χακίμι)

Κυριακή 8/3

Μπάγερν Μονάχου - Άουγκσμπουργκ (16.30)

Μάιντς - Φορτούνα Ντίσελντορφ (19.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπουντεσλίγκα: Η Κολωνία βούλιαξε την Πάντερμπορν
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ