ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γενέθλια με τεσσάρα η Μπάγερν

Γενέθλια με τεσσάρα η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου γιόρτασε τα 115α γενέθλια της με μία εντυπωσιακή εμφάνιση αφού επικράτησε με 4-1 επί της Κολωνίας. Εξαιρετικοί οι Ρόμπεν και Ριμπερί. (VIDEO)

Τα 115α γενέθλια της γιόρτασε σήμερα (27/2) η Μπάγερν Μονάχου και τα συνδύασε με μια επιβλητική εμφάνιση και νίκη με 4-1 επί της Κολωνίας. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα γιορτής με τους φίλαθλους των Βαυαρών να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα, ενώ είχαν ετοιμάσει και μια χωρογραφία.

Γενέθλια με τεσσάρα η Μπάγερν

Στο κέντρο υπήρχε ένα μεγάλο πανό που απεικόνιζε ένα δέντρο. Ακριβώς από πάνω οι φίλαθλοι της Μπάγερν έγραφαν "Ο σπόρος που σπείραμε απέδωσε θαυμάσια" και το υπόλοιπο γήπεδο είχε "ντυθεί" στα κόκκινα και τα άσπρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μπάγερν μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Ρόμπεν έκανε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Σβάινσταϊγκερ να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα ήταν καταιγιστική και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έφτασε και στο 2-0. Ο Χορν απέκρουσε το σουτ του Λεβαντόβσκι, ο Ριμπερί πρόλαβε την μπάλα πριν, "έκοψε" μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό συρτό σουτ αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Κολωνίας.

Μετά το 2-0 ο ρυθμός της Μπάγερν όχι μόνο δεν έπεσε αλλά συνέχισε να είναι καταιγιστικός. Οι Βαυαροί δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να κάνουν βάλουν κάποιο γκολ. Ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το έκανε ο Ούτζα.

Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Λέμαν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο επιθετικός της Κολωνίας με κεφαλιά έκανε το 2-1 το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Γενέθλια με τεσσάρα η Μπάγερν

"Καθάρισαν" Νόιερ και Ρόμπεν

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν για να τελειώσουν το παιχνίδι και έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Γκέτσε και Λεβαντόβσκι.

Η σημαντικότερη όμως στιγμή ήρθε για τους φιλοξενούμενους. Στο 58' ο Ούτζα από κοντά έκανε την προβολή, όμως ο Νόιερ με εξαιρετική απόκρουση κράτησε το 2-1. Το ίδιο έκανε και ένα λεπτό αργότερα μετά από σουτ του Ρίσε.

Αυτές οι δύο ευκαιρίες των φιλοξενούμενων ξύπνησαν και πάλι την Μπάγερν που άρχισε να "σφυροκοπεί" την εστία της Κολωνίας. Στο 67' ο Ριμπερί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρόμπεν με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Χορν για να κάνει το 3-1. Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε και το τέταρτο γκολ για τους γηπεδούχους.

Γενέθλια με τεσσάρα η Μπάγερν

Αυτή τη φορά ο Ριμπερί με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Ρόμπεν απέναντι από τον Χόρν εκείνος όμως αντί να τελειώσει τη φάση έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα και ο Λεβαντόβσκι με το στήθος πάνω από τη γραμμή έκανε το 4-1.

Στη συνέχεια οι παίκτες της Μπάγερν προσπάθησαν να προσφέρουν και άλλο θέαμα στους φιλάθλους χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σημειώσουν και άλλο τέρμα.

Έτσι, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα μετρούν 18 γκολ στα τελευταία τρία τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα με τον Ρόμπεν φτάνει τα 17 τέρματα στη "μάχη" για την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ (78' Ρόντε), Ρόμπεν, Μίλερ (69' Αλόνσο), Γκέτσε, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Ολκόβσκι, Μπρέσκο, Βίμερ, Μάροχ, Χέκτορ, Φογκτ (72' Χάλφαρ), Λέμαν, Πέσκο, Οσάκο (46' Ρίσε), Ούτζα (78' Ντέιβερσον).

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μπάγερν Μονάχου - Κολωνία 4-1 (3' Σβάινσταϊγκερ, 10' Ριμπερί, 67' Ρόμπεν, 75' Λεβαντόβσκι / 45+1' Ούτζα)

Σάββατο

Χόφενχαϊμ - Μάιντς

Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ

Ντόρτμουντ - Σάλκε

Ανόβερο - Στουτγκάρδη

Χέρτα - Άουγκσμπουργκ

Φρανκφούρτη - Αμβούργο

Κυριακή

Γκλάντμπαχ - Πάντερμπορν

Βέρντερ - Βόλφσμπουργκ

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 58

2. Βόλφσμπουργκ 47

3. Γκλάντμπαχ 37

4. Σάλκε 35

5. Άουγκσμπουργκ 35

6. Λεβερκούζεν 33

7. Χόφενχαϊμ 30

8. Βέρντερ 30

9. Φρανκφούρτη 28

10. Ανόβερο 26

11. Ντόρτμουντ 25

12. Κολωνία 25

13. Αμβούργο 24

14. Πάντερμπορν 23

15. Μάιντς 25

16. Φράιμπουργκ 22

17. Χέρτα 21

18. Στουτγκάρδη 18

*οι 4 πρώτοι Champions League (4ος προκριματικά)

**5ος και 6ος Europa League (όπως και ο κάτοχος του DFB-Pokal)

***υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι, ο 16ος παίζει μπαράζ με τον 3ο της Β' κατηγορίας

****για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ ΕΔΩ

Ο πίνακας των σκόρερς

17 γκολ

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

14 γκολ

Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)

11 γκολ

Μπας Ντοστ (Βόλφσμπουργκ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

10 γκολ

Φράνκο Ντι Σάντο (Βέρντερ)

9 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

Ερίκ Τσουπό-Μοτίνγκ (Σάλκε)

Καρίμ Μπελαραμπί (Λεβερκούζεν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

8 γκολ

Σίνζι Οκαζάκι (Μάιντς)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Λεβερκούζεν)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ)

Μπάγερν - Κολωνία 4-1 (Highlights)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ