ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1: Χάβερτς λαμπρός την οδηγεί

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1: Χάβερτς λαμπρός την οδηγεί
RONALD WITTEK/POOL VIA AP

Χάρη σε ένα γκολ από το χρυσό παιδί του γερμανικού ποδοσφαίρου, τον Κάι Χάβερτς, η Λεβερκούζεν νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Φράιμπουργκ και ανέβηκε στην 3η θέση (VIDEOS).

Ένα σπουδαίο τρίποντο στο εναρκτήριο ματς της 29ης αγωνιστικής της Bundesliga πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής η Μπάγερ Λεβερκούζεν, καθώς επικράτησε 1-0 της Φράιμπουργκ στο "Schwarzwald-Stadion" και σκαρφάλωσε μόνη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το νικητήριο γκολ για τις ασπιρίνες είχε την υπογραφή του Κάι Χάβερτς, με τον 20χρονο Γερμανό διεθνή εξτρέμ να δέχεται την ασίστ του Μπέιλι μέσα στη μεγάλη περιοχή και να την αξιοποιεί ιδανικά με θαυμάσιο πλασέ, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του κίπερ Σβόλοφ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση στην "Schwarzwald-Stadion" δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με το πρώτο ημίχρονο να έχει μάλιστα ελάχιστες αξιόλογες φάσεις για να θυμάται κανείς.

Η Λεβερκούζεν είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ αν ο Χέλερ έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ένα απίστευτο τετ α τετ που βρέθηκε απέναντι στον Χραντέτσκι στο 44', από κάθετη πάσα του Σαλάι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πέτερ Μποζ ήταν και πάλι εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας περισσότερο το γκολ και δικαιώθηκε στο 54', μέσα από ωραία οργανωμένη προσπάθεια.

Η τελική κατάληξη της φάσης βρήκε τον Μπέιλι να τροφοδοτεί εξαιρετικά τον Χάβερτς μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον Γερμανό διεθνή εξτρέμ να νικάει με άψογο πλασέ τον Σβόλοφ για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1: Χάβερτς λαμπρός την οδηγεί
RONALD WITTEK/POOL VIA AP

Η συνέχεια βρήκε το ματς να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί μιας που η Λεβερκούζεν επέλεξε να γυρίσει πίσω για να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα και όχι να "τελειώσει" τον αγώνα, με την Φράιμπουργκ να ασκεί πίεση αλλά να μην καταφέρνει να αλλάξει τη μοίρα της.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε έτσι την Μπάγερ να πανηγυρίζει την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της (είχαν προηγηθεί αυτές κόντρα σε Βέρντερ και Γκλάντμπαχ) και να εκτοξεύεται στην 3η θέση, με την Φράιμπουργκ από την πλευρά της να εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά της νίκης μετά από την επιστροφή στη δράση, μετρώντας δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Σβόλοφ, Κέμπλερ (66' Γκούλντε), Λίνχαρτ, Χάιντς, Γκίντερ, Σαλάι (66' Σμιντ), Κοχ (75' Φραντς), Χέφλερ, Γκρίφο (75' Κβουόν), Χέλερ (75' Γουόλντσμιντ), Πέτερσεν

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Τα, Μπέντερ, Ντράγκοβιτς, Αμίρι, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Αρανγκίθ, Σίνκγκραβεν (62' Αλάριο), Γουίρτζ (85' Παουλίνιο), Χάβερτς (64' Ντιαμπί), Μπέιλι (85' Ταπσόμπα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ