ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επίσημο: Πέντε αλλαγές σε κάθε ματς της Bundesliga ως το φινάλε της σεζόν

Επίσημο: Πέντε αλλαγές σε κάθε ματς της Bundesliga ως το φινάλε της σεζόν
AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Οι άνθρωποι του γερμανικού ποδοσφαίρου προχώρησαν σε μία ιστορική κίνηση, ανακοινώνοντας πως κάθε ομάδα της Bundesliga θα έχει δικαίωμα για πέντε αλλαγές σε κάθε ματς μέχρι το φινάλε της σεζόν.

"Desperate times need desperate measures" (Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν τολμηρά μέτρα) αναφέρει μία πασίγνωστη αρχαία ρήση, η οποία ταιριάζει γάντι αυτή την περίοδο στην ποδοσφαιρική Γερμανία.

Όχι μόνο γιατί η Bundesliga είναι το πρώτο από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα βάλει και πάλι μπρος τις μηχανές, μετά από το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη τους δύο τελευταίους μήνες, αλλά και επειδή προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή αλλαγή στο πρωτάθλημα.

Αυτή αφορά τον ανώτατο αριθμό αλλαγών που έχει το δικαίωμα να κάνει ένας προπονητής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με τις 36 ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας να ψηφίζουν ομόφωνα για να επιτρέπονται πλέον πέντε και όχι τρεις αλλαγές.

Το μέτρο αυτό θα έχει ισχύ ως το φινάλε της σεζόν και έχει ως σκοπό να μειωθούν οι τραυματισμοί που ενδεχομένων να προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι, με ματς να γίνονται κάθε τρεις ημέρες.

Επίσημο: Πέντε αλλαγές σε κάθε ματς της Bundesliga ως το φινάλε της σεζόν
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Επιπλέον, μία ακόμα αλλαγή στους κανονισμούς αφορά τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, με τις ομάδες να συμφωνούν για μετάθεση ενός αγώνα σε ουδέτερη έδρα "σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα κορονοϊού γύρω από την περιοχή που είναι αρχικά προγραμματισμένος ο αγώνας ή αν υπάρχει σύσταση από τις τοπικές ιατρικές αρχές".

Σημειώνεται πως το ερχόμενο Σάββατο θα έχουμε επανεκκίνηση στη δράση στην Bundesliga, όπου θα διεξαχθούν μερικές από τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής (η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί Κυριακή και Δευτέρα), ενώ την Κυριακή θα έχουμε το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Σάλκε.

Φυσικά, όλα τα ματς θα γίνουν με κλειστές τις πόρτες, μέτρο που θα ισχύσει ως το φινάλε της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ