Διευθυντής Επικοινωνίας Σάλκε: "Ο Χίτλερ δεν ήταν φίλαθλος της ομάδας μας"

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Σάλκε, Γκερντ Βος έδωσε μία "αποστομωτική" απάντηση στους Times, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν υποστηρικτής των "Βασιλικών Μπλε".

Ένα άρθρο των Times τον περασμένο Νοέμβριο, το οποίο ανέφερε πως ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν υποστηρικτής της Σάλκε, στάθηκε η αφορμή προκειμένου ο Διευθυντής Επικοινωνίας των "Βασιλικών Μπλε", Γκερντ Βος να δώσει μία "αποστομωτική" απάντηση στη βρετανική εφημερίδα.

Από το 1933 και μέχρι το 1944, για έντεκα συνεχόμενες σεζόν, η Σάλκε έβγαινε κάθε χρόνο πρωταθλήτρια Βεστφαλίας και έφτανε στον τελικό γύρο του εθνικού πρωταθλήματος, κατακτώντας έξι απ' αυτά, ενώ πήρε και πολλά Κύπελλα Γερμανίας. Μυθική περίοδος για την "04", με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά σενάρια για μία πιθανή σχέση με τον Χίτλερ.

Ωστόσο, ο  Βος παρέθεσε στοιχεία που απέδειξαν, όπως αναφέρει ο ίδιος, πως η συγκεκριμένα θεωρία "είναι ένα σκουπίδι".

Αναλυτικά το κείμενο:

"Aγαπητέ συντάκτη,

Το άρθρο σου για "Τους 50 χειρότερους διάσημους φιλάθλους του ποδοσφαίρου" στις 26 Νοεμβρίου ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Μέχρι τότε, δεν γνωρίζαμε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε συμπάθεια στη Σάλκε και πιο συγκεκριμένα ήταν υποστηρικτής του συλλόγου μας.

Ήμασταν πολύ περίεργοι να ανακαλύψουμε τι έκανε τους απόλυτα σεβαστούς Times να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο ως δεδομένο. Γι' αυτό το λόγο, τσεκάραμε και διπλοτσεκάραμε αν το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μεταξύ του 1933 και του 1945 είχε ονομάσει μία κερκίδα ως "Κερκίδα του Φίρερ", για παράδειγμα, ενώ παρακολουθήσαμε και κάθε επεισόδιο του "'Allo 'Allo" για να βρούμε ένα στοιχείο. Τίποτα.

Μάλλον θα πρέπει να ήταν φίλαθλος του... καναπέ επειδή δεν απευθύνθηκε σε εμάς για να δώσει το παρών σε κάποιο παιχνίδι μας, ακόμα κι αν ήταν ο τελικός του πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Ίσως να ήταν πολύ απασχολημένος με τις πολιτικές γενοκτονίας ή ίσως να μην ήταν καν φίλαθλος του ποδοσφαίρου.

Αυτό αναφέρει τουλάχιστον μία επιστημονική μελέτη που ανατέθηκε από τον σύλλογο και δημοσιεύτηκε το 2004. Οι συγγραφείς ανέλυσαν τη θεωρία που αναφέρει ότι η Σάλκε κατέκτησε έξι εθνικά πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ, με την στήριξη των Ναζί. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ξεκάθαρο: η θεωρία είναι ένα σκουπίδι. Το καλύτερο, οι Ναζί προσπάθησαν να επωφεληθούν από τη μεγάλη δημοφιλία της ομάδας που βρισκόταν μεταξύ των κορυφαίων της χώρας από το 1927.

Ο ίδιος ο Χίτλερ δεν ασχολήθηκε ποτέ για δύο λόγους. Πρώτον, η φυσιογνωμία των ποδοσφαιριστών με τα σχισμένα γόνατα δεν ταίριαζε με την ιδέα του αγώνα για τη Μεγάλη Γερμανία. Δεύτερον, πήγε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1936, αλλά η Γερμανία ηττήθηκε 2-0 από τη Νορβηγία. Γαμώ!

Eν κατακλείδι, ο Χίτλερ ήταν φίλαθλος της Σάλκε επειδή κατακτήσαμε τους περισσότερους τίτλους την περίοδο του καθεστώτος του. Επομένως, κι η Μάργκαρετ Θάτσερ θα έπρεπε να είναι φίλαθλος της Λίβερπουλ. Ωστόσο, παραδόξως, δεν βρισκόταν στη λίστα σας.

Γκερντ Βος,

Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Σάλκε".

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    HIGHLIGHTS