ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Τεσσάρα η Μπάγερν με ρεκόρ του "Λέβα"

Robert Lewandowski of Munich celebrates his team's fourth goal during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and Bayern Munich in Leverkusen, Germany, Saturday, June 6, 2020. (Matthias Hangst, Pool via AP)
Robert Lewandowski of Munich celebrates his team's fourth goal during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and Bayern Munich in Leverkusen, Germany, Saturday, June 6, 2020. (Matthias Hangst, Pool via AP) AP

Η Μπάγερν Μονάχου έσπασε όλα τα ρεκόρ και καλπάζει προς τον τίτλο επικρατώντας 4-2 της Λεβερκούζεν. Στραβοπάτησε η Λειψία, η οποία έμεινε στην ισοπαλία (1-1) κόντρα στην ουραγό Πάντερμπορν.

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε την τρομερή πορεία της και έφτασε σε ακόμη μία νίκη που την βάζει όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου επικρατώντας 4-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι Βαυαροί έφτασαν τα 90 γκολ στην Bundesliga, ο Λεβαντόβσκι σημείωσε την παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του με 30 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Μίλερ ισοφάρισε το ρεκόρ των ασίστ του Ντε Μπρούινε από το 2014.

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε στο παιχνίδι με θέληση να πιέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ωστόσο, πριν ακόμη συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά, στο 9ο λεπτό, η Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ με τον Αλάριο. Οι Βαυαροί ανέβασαν στροφές και στο 27' έφεραν το ματς στα ίσα με γκολ του Κίνγκσλεϊ Κομάν, έπειτα από ασίστ του Γκορέτσκα.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι Βαυαροί κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας σκοράρει τρία γκολ. Στο 42' μετά από μία εκπληκτική αντεπίθεση, ο Γκορέτσκα σούταρε εκτός περιοχής για το 2-1. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκνάμπρι έγραψε το 3-1, ενώ είχε χάσει στην προηγούμενη φάση τετ α τετ.

Οι Βαυαροί δεν σταμάτησαν εκεί και στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν τέσσερα τα τέρματα τους. Στο 66' ο Μίλερ βρήκε το κεφάλι του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος ευστόχησε. Το μόνο που κατάφεραν οι Ασπιρίνες, ήταν να μειώσουν στο 89' με τον 17χρονο Βιρτς, που πέτυχε το πρώτο γκολ στην ανδρική ομάδα της Λεβερκούζεν και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga.

ΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΓΟΣ

Ένα κακό απόγευμα είχε η Λειψία στην Red Bull Arena. Οι Ταύροι, οι οποίοι δεν ήταν καθόλου καλοί, δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο απέναντι στην ουραγό Πάντερμπορν του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη. Έτσι, η Λειψία έμεινε στην τρίτη θέση με 59 πόντους πίσω από την Ντόρτμουντ.

Η Λειψία άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος στο 27ο λεπτό με τον Σικ, έπειτα από ασίστ του Βέρνερ και ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους Ταύρους. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η κατάσταση άλλαξε, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ανέβασαν ρυθμό. Έτσι, οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την αδράνεια τους και στο 90+2' ο Στρόντιεκ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Έως και τη λήξη του παιχνιδιού αμφότερες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο της νίκης.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Σημαντικό διπλό πήρε η Μάιντς στην αναμέτρηση με τη Άιντραχτ Φρανκφούρτης με σκορ 2-0. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 31 βαθμούς και βρίσκονται στους 2 πόντους μακριά από την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Νιακατέ στο 43' και ο Κουντέ στο 77'.

Ισόπαλο 2-2 ήταν το αποτέλεσμα ανάμεσα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ και την Χόφενχαϊμ. Οι γηπεδούχοι με αυτό το αποτέλεσμα δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την 16η θέση, σε αντίθεση με τους Μπλε, οι οποίοι πάτησαν προσωρινά στην 6η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League. Ο Χένινγκς βρήκε δύο φορές δίχτυα για τη Φορτούνα στο 6' και στο 78', ενώ οι Νταμπούρ (16') και Ζούμπερ (62) πέτυχαν τα γκολ για τη Χόφενχαϊμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΟΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 5 Ιουνίου

Φράιμπουργκ - Γκλάντμπαχ 1-0 (59' Πέτερσεν)

Σάββατο 6 Ιουνίου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μάιντς 0-2 (43' Νιακατέ, 77' Κουντέ)

Λειψία - Πάντερμπορν 1-1 (27' Σικ / 90+2' Στρόντιεκ)

Ντίσελντορφ - Χόφενχαϊμ 2-2 (6', 78' Χένινγκς / 16' Νταμπούρ, 62' Ζούμπερ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπάγερν Μονάχου 2-4 (10' Αλάριο, 89' Βιρτς / 27' Κομάν, 42' Γκορέτσκα, 45+1' Γκνάμπρι, 66' Λεβαντόβσκι)

Κυριακή 7 Ιουνίου

14:30 Βέρντερ Βρέμης - Βόλφσμπουργκ

16:30 Ουνιόν Βερολίνου - Σάλκε

19:00 Άουγκσμπουργκ - Κολονία

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ