ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Στο +2 από την Μπάγερν η Ντόρτμουντ με ασύλληπτο ρεκόρ Αλκάθερ

Dortmund's scorer Paco Alcacer, left, celebrates with Dortmund's Jacob Bruun Larsen, right, after scoring his second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg in Dortmund, Germany, Saturday, March 30, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's scorer Paco Alcacer, left, celebrates with Dortmund's Jacob Bruun Larsen, right, after scoring his second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg in Dortmund, Germany, Saturday, March 30, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Πάκο Αλκάθερ "χτύπησε" δις στις καθυστερήσεις και οδήγησε τη Ντόρτμουντ στο 2-0 απέναντι στην Βόλφσμπουργκ και στην κορυφή, μετά το 1-1 της Μπάγερν στην έδρα της Φράιμπουργκ (VIDEOS).

Ντόρτμουντ και Μπάγερν έπαψαν να κρατιούνται χέρι-χέρι στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga! Αυτό είναι πλέον κιτρινόμαυρο, μιας που η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ επιβλήθηκε 2-0 της Βόλφσμπουργκ και έφτασε τους 63 πόντους, ενώ η Μπάγερν υποχρεώθηκε σε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Φράιμπουργκ και έχει δύο λιγοτερους (61) από την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" οι Βεστφαλοί κρατούσαν το καλύτερο για το φινάλε, με τους "λύκους" να κρατούν το 0-0 στο 90λεπτο αλλά να λυγίζουν στην παράταση, με τον Πάκο Αλκάθερ να κάνει το 1-0 στο 91' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 94' με πλασέ μετά από ταχύτατη αντεπίθεση της ομάδας του.

Ο Ισπανός στράικερ έφτασε μάλιστα τα πέντε γκολ στο 90+ τη φετινή σεζόν, νούμερο που δεν έχει κάποιος άλλος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga σε μία μόνο αγωνιστική περίοδο!

Dortmund's scorer Paco Alcacer celebrates after scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg in Dortmund, Germany, Saturday, March 30, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's scorer Paco Alcacer celebrates after scoring during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg in Dortmund, Germany, Saturday, March 30, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Στο Φράιμπουργκ, η ομώνυμη ομάδα πλήγωσε ξανά την Μπάγερν και μάλιστα με τον ίδιο άνθρωπο! Τον περασμένο Νοέμβριο ο Λούκας Χέλερ είχε σκοράρει στο 89' και είχε επιτρέψει στην ομάδα του να φύγει με το 1-1 από το Μόναχο ισοφαρίζοντας το γκολ του Νάμπρι στο 80' ενώ το απόγευμα του Σαββάτου "χτύπησε" νωρίς.

Συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό με εντυπωσιακή κεφαλιά όπου έκανε το 1-0, με τους Βαυαρούς να ισοφαρίζουν στο 22ο λεπτό με γυριστό σουτ του Λεβαντόβσκι μέσα από την περιοχή (έφτασε τα 14 γκολ σε ισάριθμα ματς κοντρα στην Φραιμπουργκ στην καριέρα του στα γερμανικά γήπεδα) αλλά να μη μπορούν να κερδίσουν κάτι περισσότερο από το ματς πέραν του ενός βαθμού.

Μοιραίος μάλιστα για την Μπάγερν ήταν ο σκόρερ της, με τον "Λέβα να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να της χαρίσει το χρυσό τρίποντο.

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring during the German Bundesliga soccer match between SC Freiburg and FC Bayern Munich in Freiburg, Germany, Saturday, March 30, 2019. (Patrick Seeger/dpa via AP)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring during the German Bundesliga soccer match between SC Freiburg and FC Bayern Munich in Freiburg, Germany, Saturday, March 30, 2019. (Patrick Seeger/dpa via AP) PATRICK SEEGER/DPA VIA AP

Αξιοσημείωτο πως η Φράιμπουργκ έγινε η πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν στη Bundesliga που έκλεισε το πρώτο ημιχρονο έχοντας 9 τελικές προσπάθειες απέναντι στην Μπάγερν καθώς επίσης και ότι ο Νίκο Κόβατς δεν έχει ούτε μία νίκη σε συνολικά έξι ματς που έχει αντιμετωπίσει την Φράιμπουργκ κατα τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας στο γερμανικό πρωτάθλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Χόφενχαϊμ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 4-1 (10' 61' Μπελφοντίλ, 51' αυτ. Μπέντερ, 79' Κράμαριτς / 17' Φόλαντ)

Σάββατο 30 Μαρτίου

Νυρεμβέργη - Άουγκσμπουργκ 3-0 (52' Ίσακ, 88' Περέιρα, 91' Λόβεν)

Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 2-0 (90+1', 90+4' Αλκάθερ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Γκλάντμπαχ 3-1 (6' 16' Χένινγκς, 12' Στόγκερ / 83' Ζακάρια)

Φράιμπουργκ - Μπάγερν 1-1 (3' Χέλερ / 22' Λεβαντόβσκι)

Βέρντερ Βρέμης - Μάιντς 3-1 (3' Ράσιτσα, 36' 63' Κρούζε / 52' Κουεσόν)

Λειψια - Χέρτα 5-0 (17' Φόρσμπεργκ, 27' 56' 62' Πόουλσεν, 64' Αϊνταρά)

Κυριακή 31 Μαρτίου

Αννόβερο - Σάλκε (15:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Στουτγκάρδη (18:00)

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner, Patrick Seeger/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ