ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Πρώτη η Λειψία, επιστροφή στις νίκες για Ντόρτμουντ

Dortmund's Jadon Sancho scores his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Borussia Dortmund in Berlin, Germany, Saturday, Nov. 30, 2019.  (Andreas Gora/dpa via AP)
Dortmund's Jadon Sancho scores his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Borussia Dortmund in Berlin, Germany, Saturday, Nov. 30, 2019. (Andreas Gora/dpa via AP) ANDREAS GORA/DPA VIA AP

Η Λειψία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Πάντερμπορν (3-2) και ανέβηκε στην κορυφή ενώ η Ντόρτμουντ έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί με εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Χέρτα (VIDEOS).

Η Ντόρτμουντ πέταξε στα σκουπίδια δύο βαθμούς με την Πάντερμπορν την προηγούμενη αγωνιστική μένοντας στο 3-3 στο Βέστφαλεν Στάντιον (σε ματς που βρέθηκε να χάνει με τρία γκολ διαφορά), όμως η Λειψία δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει το ίδιο ατόπημα απέναντι στην ουραγό της φετινής Bundesliga.

Αυτό το έδειξε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο όταν προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Σικ και Σάμπιτζερ (για πρώτη φορά στην ιστορία της σημείωσε δύο γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά ενός αγώνα), με το φινάλε να την βρίσκει να παίρνει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη που την έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας με 27 βαθμούς.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε για την 13η αγωνιστική και η Ντόρτμουντ, με την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ να αφήνει πίσω της τη συντριβή από την Μπάγερν στο Μόναχο (0-4) και την ισοπαλία στο σπίτι της με την Πάντερμπορν (3-3) επικρατώντας 2-0 επί της Χέρτα στο Βερολίνο.

Οι Τζέιντον Σάντσο και Τοργκάν Αζάρ έβαλαν στη θέση του οδηγού τους κιτρινόμαυρους με τα γκολ που πέτυχαν μέσα σε διάστημα 104 δευτερολέπτων (15' 17'), με την Χέρτα να μειώνει στο 34' με τον Ντάριντα και να παίζει με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Χούμελς στο 45' με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά να καταφέρνει να αποφεύγει την ήττα και να μένει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Σάλκε - Ουνιόν Βερολίνου 2-1 (23' Ράμαν, 86' Σερντάρ / 36' πεν. Ίνγκβαρτσεν)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Κολωνία - Άουγκσμπουργκ 1-1 (86' Κόρντομπα - 43' Νιντερλέχνερ)

Χέρτα - Ντόρτμουντ 1-2 (34' Ντάριντα / 15' Σάντσο, 17' Τοργκάν Αζάρ)

Πάντερμπορν - Λειψία 2-3 (62' Μάμπα, 73' Γκασούλα / 3' Σικ, 4' Σάμπιτζερ, 26' Βέρνερ)

Χόφενχαϊμ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-1 (6' Κράμαριτς / 87' Χένινγκς)

Μπάγερν Μονάχου - Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ (16:30)

Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης (19:00)

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

Μάιντς - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ