ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Ο Ρόις έδωσε φιλί ζωής στην Ντόρτμουντ στο 92'

Dortmund's scorer Dan-Axel Zagadou, 3rd left, and his teammates celebrate their side's second goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Borussia Dortmund in Berlin, Germany, Saturday, March 16, 2019. (AP Photo/Michael Sohn)
Dortmund's scorer Dan-Axel Zagadou, 3rd left, and his teammates celebrate their side's second goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Borussia Dortmund in Berlin, Germany, Saturday, March 16, 2019. (AP Photo/Michael Sohn) AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ η Ντόρτμουντ απέδρασε με το τρίποντο από το Βερολίνο, με τον Ρόις να σκοράρει στο 92' και να υπογράφει το συγκλονιστικό 3-2 κόντρα στην Χέρτα (VIDEOS).

Η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη στην Bundesliga, χρειάστηκε όμως και για αυτή να ιδρώσει πάρα πολύ. Το περασμένο Σάββατο "καθάρισαν" οι Αλκάθερ και Πούλισιτς στο 84' και στο 92' για να έρθει το 3-1 επί της Ντόρτμουντ, αυτό το Σάββατο (16/3) ήταν η σειρά του Ρόις να φορέσει το μανδύα του ήρωα στις καθυστερήσεις και να αποτρέψει μία ενδεχομένως καταστροφική γκέλα για την ομάδα του στη μάχη του τίτλου.

Dortmund's Marco Reus, left, scores his side's 3rd goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Borussia Dortmund in Berlin, Germany, Saturday, March 16, 2019. (AP Photo/Michael Sohn)
Dortmund's Marco Reus, left, scores his side's 3rd goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Borussia Dortmund in Berlin, Germany, Saturday, March 16, 2019. (AP Photo/Michael Sohn) AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Πως όμως φτάσαμε στο φινάλε και στο λυτρωτικό γκολ του αρχηγού της BVB; Το ματς έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως θα προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις καθώς η Χέρτα προηγήθηκε μόλις στο 4', με τον Μπούρκι να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε μακρινό σουτ του Μίτελσταντν και τον Καλού να μην συγχωρεί, γράφοντας το 1-0 με κοντινό πλασέ.

Η απάντηση ήρθε στο 14' από την Ντόρτμουντ, με σουτ του Ντιλέινι από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από κούρσα 50 μέτρων (κόντραρε η μπάλα σε παίκτη της Χέρτα), για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ η ομάδα του Βερολίνου και πάλι με τον Καλού.

Αυτή τη φορά νίκησε τον Μπούρκι από την άσπρη βούλα στο 35', με τον διαιτητή να έχει υποδείξει την εσχάτη των ποινών μετά από χέρι του Βάιγκλ μέσα στην περιοχή.

Η ανατροπή για την Ντόρτμουντ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, με το 2-2 να γίνεται νωρίς, μόλις στο 47': ο Σάντσο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Τζαγκαντού σηκώθηκε επιβλητικά στον αέρα για να πάρει την καρφωτή κεφαλιά και να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ.

Εκεί όμως που έγινε η έκρηξη των φίλων της Ντόρτμουντ που ταξίδεψαν κατά χιλιάδες στη γερμανική πρωτεύουσα ήταν στο 92ο λεπτό: ο Σάντσο βρήκε με θαυμάσια πάσα τον Ρόις μέσα στην περιοχή και ο αρχηγός έκανε άμεσα το πλασέ, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία και να υπογράψει το τρίποντο για την ομάδα που την στέλνει στο +3 από την Μπάγερν (υποδέχεται την Μάιντς την Κυριακή).

Αυτό ήταν το 7ο γκολ της Ντόρτμουντ που πετυχαίνει στη φετινή Bundesliga στο 90+ και το 15ο αυτή τη σεζόν για τον Ρόις (12 νίκες και 1 ισοπαλία είναι ο απολογισμός της ομάδας του όταν σκοράρει) ενώ με τις δύο ασίστ του στο ματς ο Τζέιντον Σάντσο έφτασε τις 12, γεγονός που τον φέρνει στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ 1-1 (16' Πλεά / 10' Γκρίφο)

Σάββατο 16 Μαρτίου

Άουγκσμπουργκ - Αννόβερο 3-1 (65' Κόρδοβα, 78' Σμιντ, 86' Χαν / 8' Γουέινταντ)

Σάλκε - Λειψία 0-1 (14' Βέρνερ)

Στουτγκάρδη - Χόφενχαϊμ 1-1 (66' Ζούμπερ / 42' Κράμαριτς)

Βόλφσμπουργκ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 5-2 (34' Μεχμέντι, 54' 59' 88' Γουέγκχορστ, 57' Νόκε / 30' Αγιάν, 65' Ραμάν)

Χέρτα - Ντόρτμουντ 2-3 (4' 35' πεν. Καλού / 14' Ντιλέινι, 47' Τζαγκαντού, 92' Ρόις)

Κυριακή 17 Μαρτίου

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Βέρντερ Βρέμης (14:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Νυρεμβέργη (16:30)

Μπάγερν Μονάχου - Μάιντς (19:00)

Photo Credits: Bernd Thissen/dpa via AP

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ