ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Νίκη στη φωλιά των Λύκων η Ντόρτμουντ, διπλό τριάδας η Λεβερκούζεν

Dortmund's Jadon Sancho celebrate with Erling Haaland, left, after Achraf Hakimi, 2nd left, scored their side's second goal during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and Borussia Dortmund in Wolfsburg, Germany, Saturday, May 23, 2020. The German Bundesliga is the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Michael Sohn, Pool)
Dortmund's Jadon Sancho celebrate with Erling Haaland, left, after Achraf Hakimi, 2nd left, scored their side's second goal during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and Borussia Dortmund in Wolfsburg, Germany, Saturday, May 23, 2020. The German Bundesliga is the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Michael Sohn, Pool) AP

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε σημαντικό διπλό για το κυνήγι της πρώτης θέσης επικρατώντας με 2-0 της Βόλφσμπουργκ, ενώ την τρίτη θέση άγγιξε η Μπάγερ Λεβερκούζεν περνώντας με 3-1 από το Μπορούσια Παρκ.

Στο παιχνίδι που ξεχώρισε από τα ματς των 16:30 της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να επικρατήσει 2-0 της Βόλφσμπουργκ στο Volkswagen Park. Χάρη στα γκολ των Γκερέιρο και Χακίμι, οι Βεστφαλοί έφτασαν τους 57 πόντους και βρίσκονται στο -1 από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία αντιμετωπίζει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30).

Η Ντόρτμουντ ήταν η ομάδα που από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήθελε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό, με την κατοχή να ξεπερνάει μετά τα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης το 70% υπέρ των Βεστφαλών. Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε να "ξεθαρέψει" σημειώνοντας μία καλή ευκαιρία στο 25' με τον Βέγκχορστ. Παρ' όλα αυτά το ψηλό πρέσινγκ των Βεστφαλών τους έδινε γρήγορα ξανά την μπάλα.

Το 1-0 ήρθε στο 32' με τον Γκερέιρο. Ο Αζάρ έψαξε τον Χάαλαντ στην καρδιά της περιοχής, ο Νορβηγός δεν ακούμπησε την μπάλα, αλλά ο Πορτογάλος ήταν εκεί για δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Λύκοι στο β΄μέρος έδειξαν διάθεση να απειλήσουν και είχαν δοκάρι στο 48'.

Το παιχνίδι γινόταν ολοένα και πιο αμφίρροπο, όμως η Ντόρτμουντ μετά το 73' ανέβασε ρυθμό και ακτάφερε στο 78' με τον Ανσράφ Χακίμι, έπειτα από ασίστ του Σάντσο, να κάνει το 2-0 και να δώσει ένα σημαντικό διπλό στην ομάδα του.

ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑΣ Η ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Νίκη τριάδας πήρε η Μπάγερν Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε με 3-1 της Γκλάντμπαχ και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι Ασπιρίνες κατάφεραν νωρίς, μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Κάι Χάβερτς να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Η κατοχή στο πρώτο μέρος ανήκε στην Λεβερκούζεν κατά 60%, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 έπειτα από δοκάρι του σκόρερ.

Η Γκλάντμπαχ μπήκε ορεξάτη στην επανάληψη και μόλις στο 52ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα με τον Τουράμ, χάρη σε ασίστ του Πλεά. Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση της Λεβερκούζεν, αφού ο Χάβερτς στο 58' έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του από την άσπρη βούλα. Στο 81' οι Ασπιρίνες με τέρμα του Μπέντερ ολοκλήρωσαν το έργο τους.

ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΒΕΡΝΤΕΡ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

Ζωντανή στην μάχη της σωτηρίας έμεινε η Βέρντερ Βρέμης, αφού πήρε σημαντικό διπλό με 1-0 στο Φράιμπουργκ με τον Μπίτενκουρτ στο 19' να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Οι πράσινοι αγωνίζονταν από το 88' με έναν παίκτη λιγότερο, αφού ο Μπάργκφρεντε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 89', αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τέλος, η Πάντερμπορν και η Χόφενχαϊμ ήρθαν ισόπαλες 1-1 με τα δύο γκολ της αναμέτρησης να σημειώνονται στα πρώτα 10 λεπτά. Στο 4' ο Σκοφ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενουμένους και ο Σρμπένι ισοφάρισε με τρομερό τρόπο στο 9ο λεπτό. Παραμένει ουραγός με 18 πόντους η Πάντερμπορν, στην 9η θέση βρίσκεται η Χόφενχαϊμ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου

Χέρτα - Ουνιόν 4-0 (51' Ιμπίσεβιτς, 52' Λουκεμπάκιο, 61' Κούνια, 77' Μπογιάτα)

Σάββατο 23 Μαΐου

Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 1-3 (52' Τουράμ / 7', 58' Χάβερτς, 81' Μπέντερ)

Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 0-2 (33' Γκερέιρο, 78' Χακίμι)

Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 0-1 (19' Μπίτενκουρτ)

Πάντερμπορν - Χόφενχαϊμ 1-1 (9' Σρμπένι / 4' Σκοφ)

Μπάγερν - Άιντραχτ

Κυριακή 24 Μαΐου

14:30 Σάλκε - Άουγκσμπουργκ

16:30 Μάιντς - Λειψία

19:00 Κολωνία - Φορτούνα Ντίσελντορφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν: Ασταμάτητος ο Χάβερτς
Πάντερμπορν - Χόφενχαϊμ: Παιδικό λάθος Μπίτσακτσιτς, γκολάρα Σρμπένι
Γκλάντμπαχ: Η εντυπωσιακή εικόνα με τον... κόσμο στις εξέδρες

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ